Bevezetik a draftrendszert az ISL-sorozatban (Fotó: Balogh László)
Az ISL pénteki sajtóközleménye szerint a draft radikálisan megváltoztatja az úszók kiválasztási folyamatát, ezzel is elősegítve, hogy még szorosabb verseny alakuljon ki a harmadik szezonban.

Az előző két idényben a csapatok egyéni megállapodások szerint igazolták le versenyzőiket, mostantól viszont a börze nyitva áll majd a világ minden úszója előtt, aki teljesíti a szintidőt. Az alacsonyabban jegyzett együttesek elsőbbséget élveznek a kiválasztásnál, hogy erősebb pozícióból induljanak a következő idénynek. Az idei évadban minden menedzser maximum 36 úszóból álló alakulatot állíthat össze.

Hosszú Katinka, a liga egyik nagykövete, valamint az Iron csapat tulajdonosa és csapatkapitánya fontos mérföldkőnek tekinti ezt az újítást a liga életében. Mint mondta, az ISL a tradicionálisan egyéni sportágnak számító úszásból izgalmas csapatsportágat formált, a draft bevezetésével pedig szorosabb versenyhelyzet teremt a gárdák között, ezáltal még izgalmasabbá válik a széria.

Az ISL szervezői március 25-én jelentették be, hogy idén augusztustól a harmadik szezonnal folytatódik a versenysorozat, amelyben a tíz együttes augusztus végétől az alapszakasz során hat héten keresztül – akárcsak tavaly, a Duna Arénában – egy helyszínen méri össze erejét. A rájátszás novemberben, a legjobb nyolc csapat részvételével zajlik majd, a négycsapatos nagydöntőt pedig decemberben rendezik meg.