Úszás: A világ legjobb úszói hazajárnak Magyarországra – Wladár

2019.10.03. 22:16
null
A Magyar Úszószövetség elnöke szerint hazajárnak Magyarországra a világ legjobbjai (Fotó: Koncz György)
Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke szerint a világ legjobb úszói immár hazajárnak Magyarországra, ahol egy éven belül négy jelentős nemzetközi eseményt rendeztek.

Az M1 aktuális csatornán Wladár csütörtökön elmondta, a szövetségnek rendkívül sikeres éve volt a legutóbbi, és emlékeztetett, hogy a 2017-es világbajnokságra épült Duna Aréna kapcsán kimondott cél volt, hogy minél több nemzetközi eseménynek adjon otthont. A közelmúltban Magyarország a junior világbajnokságnak, illetve a rövid pályás világkupa, a FINA Bajnokok Sorozata és a FINA nyílt vízi világkupa egy-egy állomásának is otthont adott, péntektől vasárnapig pedig újabb vk-versenyre kerül sor a Duna Arénában.

A budapesti vk-program
A magyar indulók
Az idei vk menetrendje és állása

„Meg tudjuk mutatni a világ úszósportjának sikerességét, a magyar úszósport megbecsültségét, és azt is, hogy ezeket a versenyeket jól meg tudjuk szervezni” - nyilatkozta Wladár, aki hangsúlyozta, legalább húsz olimpiai bajnok, illetve sok világbajnok és világcsúcstartó áll majd rajthoz a viadalon. A magyarok között ott lesznek „a kvangdzsui vb hősei és a budapesti junior vb legjobbjai” is.

„A világsztárjaink fogják összemérni tudásukat külföldi olimpiai bajnokokkal. A tokiói olimpiáig utoljára láthatjuk őket így egyben” – mondta Wladár.

A MÚSZ elnöke túlságosan jó időeredményeket nem vár, mert az úszók még az elején járnak a felkészülési időszaknak, de arra jó lesz, hogy megtöri a monotóniát.

A jövő nyári olimpia kapcsán Wladár Sándor rendkívül bizakodó. Elárulta, a magyar versenyzők programjába nagyon sok távol-keleti edzőtábor és verseny van beiktatva. Ha minden feltételt biztosítani tud a szövetség, akkor a küldöttség három olimpiai aranyat és további érmeket szerezhet a japán fővárosban.

„Jó csapatunk van. Megvan az akarat a versenyzőkben és az edzőkben, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezt a felkészülést támogassuk. Ha ez így lesz, nagyon büszkén térhetünk haza Tokióból” – közölte a sportvezető.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek