Úszás: a budapesti vizes Európa-bajnokságról tárgyaltak

Vágólapra másolva!
2021.02.08. 17:16
Hétfőn összeült a stratégiai döntéshozó testület, hiszen a szándék megvan, hogy a tavalyról idénre halasztott úszó, műugró, műúszó és nyílt vízi úszó Európa-bajnokságnak Budapest legyen a házigazdája – a tervek szerint májusban, és két helyszínen, a Duna Arénában és a Lupa-tavon.

Az Eb előkészületeiről Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, egyben az Európai Úszószövetség (LEN) alelnöke, Fürjes Balázs budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár, Karácsony Gergely főpolgármester és Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke tárgyalt.

„Nyilvánvaló, hogy a járványhelyzet alakulása döntően befolyásolja a különböző koncepciókat. Bár mi szeretnénk úgy készülni, hogy májusban, a Duna Arénában és a Lupa-tavon versenyezhetnek Európa legjobbjai, az erősen kérdéses, hogy szurkolók jelen lehetnek-e a versenyeken – összegezte az elhangzottakat Wladár Sándor. – Ami biztos, hogy az Európai Úszószövetség két hete nálunk járt képviselői megerősítették: a LEN mindenképpen szeretné, ha sor kerülne az Európa-bajnokságra, és bár mindenki az aréna magával ragadó atmoszféráját imádja a legjobban a budapesti vizes eseményen kapcsán, sajnos nem kizárt, hogy most zárt kapuk mögött, buborékban kell majd megrendezni az Eb-t.”

Az Európa-bajnokságot a tervek szerint május 10. és 23. között rendeznék meg – a 2020-as programhoz képest változás, hogy 2021 májusában a nyílt vízi úszóké, a műúszóké és a műugróké az Eb első hete, míg a második héten az úszóké lesz a főszerep a Duna Arénában (eredetileg éppen fordítva volt), és újdonság, hogy a korábbi magyarországi versenyekkel ellentétben a nyílt vízi úszók küzdelmeinek ezúttal a Lupa-tó ad otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik