Rövid pályás úszó vb: Adam Peaty jelezte indulását

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.03. 14:05
null
Adam Peaty rajthoz áll a melbourne-i rövidpályás világbajnokságon (Fotó: AFP)
Részt vesz a decemberi, a melbourne-i rövid pályás úszó-világbajnokságon Adam Peaty, a britek háromszoros olimpiai bajnoka – közölte a Magyar Távirati Iroda.

A 27 éves klasszis az elmúlt egy évben csak elvétve versenyzett, a tokiói olimpiát követően tavaly ősszel brit táncos reality műsorban vállalt szerepet, kihagyta a Nemzetközi Úszóliga (ISL) küzdelmeit, valamint az Abu-Dzabiban rendezett rövid pályás világbajnokságot, az idén pedig lábsérülés miatt a budapesti nagymedencés világbajnokságon és a római Európa-bajnokságon sem indult. Utóbbi két verseny között a Nemzetközösségi játékokon részt vett, amelyen 50 méter mellen aranyérmet nyert, de 100 méteren csak negyedik lett.

Az 50 és 100 méteres mellúszás világcsúcstartója – utóbbi számban a legutóbbi két olimpia aranyérmese – a Swimswam magazinnak elmondta, a mostani idény kiváló lehetőség neki az újrakezdéshez, hogy maga mögött hagyja sérülését. Hozzátette, ott lesz a rövid pályás világbajnokságon, ami jó alapot jelenthet a felkészülésben a 2024-es párizsi olimpiáig tartó úton.

A 25 méteres medencében sorra kerülő világbajnokságot december 13. és 18. között rendezik Ausztráliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik