Nyílt vízi úszás: Olasz Anna nyerte az ohridi világkupaversenyt

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.08.28. 19:32
Két magyar, Rasovszky Kristóf és Olasz Anna indult a világkupa-sorozat második állomásán, Ohridban: a tíz kilométeres táv végén Olasz érintette meg elsőként a panelt, Rasovszky negyedik lett.

Nincs megállás a nyílt vízi úszásban: nemrég ért véget a tokiói olimpia, ám a sportág képviselői nem pihennek, hiszen szombaton már sokan közülük a világkupa-sorozat második állomásán ugrottak vízbe – a macedóniai vk-viadalon Rasovszky Kristóf és Olasz Anna képviselte a magyar színeket.

Az előzetesen kiírt déli rajtot a szervezők 16.30-ra módosították szombat reggelre, hogy miért, azt nem tudni, azt viszont igen, hogy 25 fokos levegő és 25 fokos víz szolgáltatta a tíz kilométeres világkupaverseny kereteit: a férfiak mezőnye startolt előbb, őket a hölgyek követték tíz perccel később.

Olasz Anna (Fotó: AFP)
Olasz Anna (Fotó: AFP)

A férfiak között – ahogy azt már megszokhattuk – Rasovszky Kristóf többször is vezette a mezőnyt, volt, amikor előnye majdnem kilenc másodpercesre nőtt, ám a mögötte haladók tempót váltottak, és utolérték Szokolai László tanítványát. A hajrá szoros befutót hozott az első három között, sajnos köztük már nem volt ott tokiói ezüstérmesünk: a versenyt a franciák riói bronzérmese, Marc-Antoine Olivier nyerte, Rasovszky a negyedik helyen végzett.

A hölgyeknél a hajrában állt az élre Olasz Anna – Gellért Gábor tanítványa végig az élbolyban haladt, ám erejét a végére tartogatta. Jól tette.

Rasovszky mellett Olasz Anna is pazar szezont „fut” eddig, hiszen a májusi Európa-bajnoki ezüstérme után megnyerte a pótkvalifikációs vk-viadalt, Tokióban a negyedik helyen ért célba, szombaton, Ohridban pedig ismét ő volt a leggyorsabb.

VILÁGKUPA-SOROZAT, 2. ÁLLOMÁS, OHRID
10 km. Férfiak: 1. Marc-Antoine Olivier (francia) 1:54:54.6, ... 4. Rasovszky Kristóf 1:55:08.4.
Nők: 1. Olasz Anna 2:04:26.4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik