Hosszútávúszás: Négy és fél óráig ösztönből tempóztam – Mányoki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.15. 11:42
Mint megírtuk, a magyar hosszútávúszó, Mányoki Attila feladni kényszerült az Ocean's Seven sorozat Észak-Írország és Skócia közötti szakaszának teljesítését. Mányoki ezt követően kórházba került, ahol két napig mélyaltatásban tartották. Az úszó most a Borsnak mesélt a megpróbáltatásokról.

„Mikor kiemeltek, már tíz és fél órája úsztam. Utóbb megtudtam, négy és fél óráig ösztönből tempóztam, önkívületi állapotba kerültem” – idézi a Bors Mányoki Attilát.„Mikor kiemeltek, már tíz és fél órája úsztam. Utóbb megtudtam, négy és fél óráig ösztönből tempóztam, önkívületi állapotba kerültem” – idézi a Bors Mányoki Attilát.

„Először kómában tartottak, majd öt napon keresztül távolították el szervezetemből az oroszlánmedúzák mérgét. A fájdalmam enyhítésére morfiumot is használtak. A helyiektől tu­dom, az idén különösen hideg volt a víz, 9.5 és 12.6 fok között váltakozott, ráadásul ennyi nagytestű, olykor kétmázsás medúza tömeges jelenlétére a part közelében hosszú idők óta nem volt példa. Csápjaik akár 50 méterre is megnyúlnak. A csípések ellen krémmel próbáltam védekezni, sikertelenül, a testem szinte eltelt méreggel. Egy különleges úszóruha talán megoldás lehetne, de azt a versenykiírás tiltja.”

Mányoki Attila jelezte, nem adja fel, és átússza az Észak-Írország és Skócia közötti majdnem 34 km-es szorost. Amennyiben sikerülne, ő lenne a világon a tizenkettedik ember, aki teljesítené az Ocean’s Seven sorozatot, azaz átúszná a világ hét legnehezebb szorosát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik