Csupasport: alig bír már úszni a korábbi olimpiai bajnok

Vágólapra másolva!
2020.11.06. 17:07
null
A vállával bajlódik a bajnok (Fotó: AFP)
Fájdalmai miatt úszni már alig tud az ötszörös olimpia bajnok, de még mindig csak 25 éves amerikai Missy Franklin, ezért más területen próbálkozik a sporttal, inkább kirándul és szobabiciklizik.

Kis túlzással az amerikaiak Egerszegi Krisztinája volt Missy Franklin, aki 15 évesen tűnt fel a dubai rövid pályás úszó-világbajnokságon 2010-ben. Két ezüstéremmel jelezte, hogy számolni kell vele, a 2011-es sanghaji vb-n begyűjtött három arannyal (két váltó plusz 200 hát) nyomatékosította, mire képes.

Ugyan idősebb volt a 2012-es londoni olimpián, mint az 1988-as szöuli játékokon 14 évesen aranyat nyerő Egerszegi, ám 17 esztendősen a négy arany (két váltó, plusz 100 és 200 hát) szintén lenyűgöző produkció. A szárnyalás folytatódott, hiszen a 2013-as barcelonai vb újabb hat (!) elsőséget hozott, onnantól kezdve azonban visszaesés kezdődött, önmagához mérten a vb-érmek visszalépést jelentettek. Ahogyan az is, hogy a riói olimpián 200 háton döntőbe sem jutott, és a váltóarany sem tette teljessé a játékokat.

Mintha csak egy orosz műkorcsolyázó-pályafutást láttuk volna, a náluk megszokottnál valamivel hosszabb tündökléssel, ám gyors visszavonulással.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik