Balaton-átúszás: Rasovszky Kristóf megdöntötte Papp Márk rekordját

K. E., MTIK. E., MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.01. 09:26
Sikerült a terve: Rasovszky Kristóf 57 perc alatt teljesítette az 5.2 kilométeres távot, ezzel átadta a múltnak Papp Márk 2016-os rekordját (58.30).
A férfiak közül Rasovszky Kristóf, a nőknél Olasz Anna ért célba elsőként (Fotó: Tumbász Hédi) – KÉPGALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!
A férfiak közül Rasovszky Kristóf, a nőknél Olasz Anna ért célba elsőként (Fotó: Tumbász Hédi) – KÉPGALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

 

„Az elején elúsztam a többiektől, egyedül mentem az élen. Persze, ez nem volt szokatlan, hiszen a nyílt vízi versenyeken gyakran vagyok az élen. Érzésre jó volt az úszás, aztán a célba az is bebizonyosodott, hogy az iram is megfelelő volt: ez a kerek ötvenhét perc jobb, mint amiről álmodtam. Örülök, hogy sikerült elérnem a célomat, így azért kicsit nyugodtabban, jobb érzésekkel megyek pihenőre” – nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszó.

Csúcsdöntésre készült Olasz Anna világbajnoki ezüstérmes nyílt vízi úszó is – 37 mp-cel elmaradt Risztov Éva 2016-os idejétől (1:01)

„Sajnálom, hogy nem sikerült, de nem vagyok elégedetlen. Az elején és a közepén néha alig láttunk, akkora hullámok voltak, ez biztos, hogy legalább egy percet hozzáadott az időmhöz” – mondta el Olasz Anna.

Gellért Gábor, a nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya azt mondta, a junior- és a felnőttcsapat szinte minden tagja részt vett az eseményen, kiegészülve a medencés versenyző Késely Ajnával.

Révfülöpről reggel 8 óra óta vágtak neki az úszók a távnak, startolni 12 óráig lehetett azoknak, akik előzetesen regisztráltak. Összesen 8907-en ugrottak vízbe, közülük ezren az első alkalommal meghirdetett féltávot vállalták – ők a célból indultak és ugyanoda értek vissza.

A résztvevők gyakorlatilag tökéletes körülmények között úszhattak, verőfényes napsütésben, meleg vízben teljesíthették a távot. Ezen a próbán született meg a Balaton-átúszások történetének 200 000. teljesítése, egy győri hölgy volt a jubiláns. A legidősebb célba érkező a 83 esztendős Runtág Tivadar volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik