Már az is szép teljesítmény, ha valaki egyszer átússza a 34 kilométer széles La Manche csatornát – hát még ha negyvennégyszer! Márpedig az ausztrál Chloë McCardel ennyiszer teljesítette az embert próbáló feladatot, és stílusosan egy ausztrál zászlóval és egy üveg francia pezsgővel ünnepelte a sikert. Mellesleg új rekordot döntött, átadva a múltnak az angol Alison Streeter negyvenhármas csúcsát.

Az elmúlt tizenkét évet a rekorddöntésnek szentelte a 36 esztendős hölgy, összesen több mint 450 órát töltött a jéghideg vízben, sőt 2015-ben egymás után háromszor (!) úszta át a csatornát, mindössze harminchét óra alatt. Talán nem csoda, ha úgy döntött, megáll negyvennégynél, és többször vélhetően már nem ússza át többet.

„Boldog vagyok, hogy királynőként vonulhatok vissza – idézte őt a Radio National. – Negyvennégy átúszás nagyon sok, semmiféle késztetést nem érzek, hogy visszamenjek, nincs olyan újabb rekord, amely lázba hozna.”

Azért nem árt hozzátenni, hogy a negyvennégy átúszás alatt természetesen sok megpróbáltatással kellett szembenéznie. Megesett, hogy megcsípte egy medúza, előfordult, hogy hipotermiával, azaz a szervezet fokozott kihűlésével küzdött, és egy alkalommal olyan súlyos volt az állapota, hogy kórházba is került.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.