Vízilabda: 34 évesen első olimpiájára készül, de csak az arannyal teljesítené álmát

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 16:57
Pásztor Mátyás már elmúlt 34 éves, de élete legnagyobb feladata előtt áll, hiszen bekerült a magyar vízilabda-válogatott olimpiai keretébe. Sokat dolgozott ezért, de álmát még nem váltotta valóra: ahhoz egy aranyéremre is szüksége lenne Tokióban. Eközben a csapat 36 éves kapusa, Nagy Viktor a harmadik és egyben utolsó olimpiájára készül, és nagyon megtisztelőnek érzi a terhet, hogy ebben a sportágban mindenki aranyérmet vár tőlük. Mindketten a válogatott margitszigeti edzése után nyilatkoztak az NSO Tv-nek.

Pásztor Mátyás az elmúlt hetekben csak azért dolgozott, hogy 34 évesen ott lehessen élete első olimpiáján.

„A kerethirdetés óta felszabadultam, most már arra szeretnék koncentrálni, hogy ebben a közegben jól teljesítsek, és bátor játékot mutassak Tokióban.”

Videónkban elmeséli, mennyire nehéz négy hét van mögötte, mely során annyi pozitív visszajelzést kapott, hogy csalódásként élte volna meg, ha lemarad az olimpiáról. De arról is beszél: álmát ezzel még nem váltotta valóra, ahhoz egy aranyéremre is szüksége lenne.

A csapat kapusa, Nagy Viktor elárulta: nagyon jó a hangulat a keretben a felkészülés alatt.

„E mellé természetesen párosult a kemény munka is, és most már fókuszálunk a taktikára is. Nagyon kemény és fárasztó edzésen vagyunk túl, ami alatt azért jól éreztük magunkat.”

Az NSO Tv videójában mesél arról, rutinos olimpikonként mivel kell tisztában lennie a torna előtti hetekben, illetve elárulja: milyen személyes dolgokat visz magával az ötkarikás játékokra.

AZ OLIMPIAI KERET
Kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián (mindhárom OSC Újbuda), Hosnyánszky Norbert (Budapesti Honvéd SE), Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mind FTC), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló MKB-Euroleasing)
A játékosoknál az előző idénybeli klubjukat tüntettük fel.

A TOKIÓI PROGRAM
Július 25., 4.30:
Magyarország–Görögország
Július 27., 11.20: Magyarország–Japán
Július 29., 3.00: Magyarország–Dél-Afrika
Július 31., 7.00: Magyarország–Egyesült Államok
Augusztus 2., 3.00: Magyarország–Olaszország
Augusztus 4.: negyeddöntők
Augusztus 6.: elődöntők, az 5–8. helyért
Augusztus 8.: helyosztók
Az időpontok magyar idő szerint értendők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik