Tokió 2020: Több hittel meglehetett volna a pontszerzés – Elek

NEDELYKOV TAMÁSNEDELYKOV TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 20:01
null
Elek Gábor a franciák elleni mérkőzésen (Fotó: Mirkó István)
Az olimpia 1. fordulója, a Franciaország–Magyarország (30–29) mérkőzést követően Elek Gábor és Olivier Krumbholz értékelt a Nemzeti Sportnak, illetve a játékosok közül Bíró Blanka, Vámos Petra és francia részről az Audi ETO KC kapusa, Amandine Leynaud beszélt lapunknak.


– Mire építhetünk ebből a mérkőzésből?

– Amit most látunk, hogy a franciák örömtáncot járnak a legyőzésünk után, szerintem ezt előzetesen nem gondolták volna – válaszolt a Nemzeti Sport kérdésére Elek Gábor. – A pozitívumok közé sorolom, hogy egységesek voltunk, Vámos Petra nagyot játszott, tudtuk forgatni a csapatot, talán csak Tomorinak kellett többet a pályán lennie.

FRANCIA MESTERMÉRLEG
Olivier Krumbholz, a francia válogatott szövetségi kapitánya:
„Kemény mecset játszottunk, mindkét csapat építhetett a védekezésére és a kapusteljesítményre. A végén jobb volt a magyar csapat, így az utolsó öt percben nagyon észnél kellett lennünk. Tudunk még fejlődni, de most örülünk a győzelemnek, mert borzalmasan nehéz csoportban vagyunk.

Mi kellett volna a pontszerzéshez?
– Picivel több hittel meg lehetett volna. Az átlövőteljesítménnyel csak rövid időszakokban lehettem elégedett, és a beállóktól is többet várnék. Volt olyan időszak, amikor a franciák támadásban meg tudták csinálni, amire egész héten készültünk, és a kipattanókat sem tudtuk begyűjteni. Kipróbáltunk mindent a végén, volt, ami működött, és olyan is, ami nem. A mostani meccs csak akkor ér valamit, ha a kisebb játékerejűnek tartott csapatokat meg tudjuk verni.

Mit jelent, hogy egy olimpián vezetheti a válogatottat?
– Most nehéz erre válaszolni, mert még friss a meccs élménye, de az biztos, sokat számít mindnyájunknak, hogy itt vagyunk. A legfontosabb, hogy a világ egyik legjobb csapatával meccsben tudtunk lenni. Erre azonban még nem adnak pontot.

ÍGY LÁTTÁK A MECCSET A JÁTÉKOSOK

BÍRÓ Blanka, a magyar válogatott kapusa:
„Csak egyes szakaszokban játszottunk jól, míg voltak periódusok, amikor három-négy gólokat tudtak nekünk lőni a franciák, amit egy ilyen szintű csapat ellen nagyon nehéz visszahozni, sok energiát emésztett fel. Sajnálom, mert ha nem lett volna ennyi hullámvölgyünk, sokkal jobb mérkőzést is játszhattunk volna. Amikor a fejünket használtuk, pariban tudtunk lenni. Ha előbb kapunk észbe, szorosabb is lehetett volna. Két nap múlva újabb nagy feladat vár ránk.”

VÁMOS Petra, a magyar válogatott irányítója:
„Volt bennem bőven izgalom a meccs előtt, de mindig azt mondogatom magamnak, hogy bíznom kell magamban és a társaimban. Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni a csapatot, éreztem, hogy jól mennek a cselek, és ez a gyors játék egész jól illett a stílusomhoz.”

Amandine LEYNAUD, a francia válogatott kapusa:
„Ebben a csoportban minden pontnak örülni kell, természetes, hogy megünnepeltük a győzelmet, számunkra nagyon fontos volt, hogy sikerrel kezdjünk. Nem nyugodhattunk meg egy pillanatra sem, mert a magyar csapat újra és újra felzárkózott. Ismerem a magyarok mentalitását, tudom, nekik is mennyire fontos az olimpia, és bár sajnálom a győri csapattársaimat, egy olimpián minden győzelemnek nagy jelentősége van.”

TOKIÓ 2020
KÉZILABDA, NŐK

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 30–29 (15–12)
Jojogi Nemzeti Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V: M. Hansen, Madsen (dánok)
FRANCIAORSZÁG:
LEYNAUD – Coatanea 3, Flippes 4, Edwige 1, ZAADI 10 (5), NZE MINKO 4, C. Lassource. Csere: Darleux (kapus), Lacrabere 1, Nocandy 2, Valentini 1, Pineau, Foppa 2, Niakaté 2. Szövetségi kapitány: Olivier Krumbholz
MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 5, Klujber 2, Szucsánszki, Kisfaludy 2, Szöllősi-Zácsik 3, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), Tomori 1, Háfra N. 4, Kovacsics, Bordás, VÁMOS P. 7 (4), Schatzl Nadine 3. Szövetségi kapitány: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5 perc: 4–0. 9. p.: 4–4. 17. p.: 9–6. 27. p.: 12–12. 39. p.: 20–16. 42. p.: 23–19. 45. p.: 25–23. 49. p.: 26–24. 56. p.: 29–26. 59. p.: 29–28
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/4

A CSOPORT TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Orosz csapat–Brazília 24–24
(14–12)
Spanyolország–Svédország 24–31 (9–13)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik