Tokió 2020: Sastin Marianna nem bírt romániai ellenfelével

Vágólapra másolva!
2021.08.03. 04:53
null
Hiába vezetett Sastin, a végén a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta 3:1-re győzni tudott (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
A tokiói olimpia női birkózóversenyében Sastin Marianna (62 kg) 3:1-re kikapott a romániai Incze Krisztától a nyolcaddöntőben.


Sastin Marianna a romániai Incze Kriszta ellen birkózott a 62 kilósoknál.

Az első pontot Sastin kapta, majd állásból igyekeztek egymáson fogást találni, csak a félidőig nem igazán sikerült.

A folytatásban viszont Incze is megkapta a rutinpontot, amihez gyorsan hozzátett még kettőt, úgyhogy a meccs utolsó negyedére fordulva meleg lett a pite. Tépték-markolták egymás fejét meg nyakát, lefogták a másik karját, de csak 20 másodperccel a vége előtt dörrentett oda a bíró. Ugyanakkor ez sem hozott pontot, ellökdösték egymást a végéig, úgyhogy Sastin elveszítette a legelső mérkőzését.

„Nem erre készültem, szerettem volna nyerni. Mindent meg is tettem a szőnyegen. A bíró megint 46-szor figyelmeztette az ellenfelet, ezzel nem tudok mit kezdeni. A második menetben végig hátrafelé ment az ellenfelem… Nagyon örülök, hogy itt lehettem, reméljük, hogy még nyer meccset a vigaszág miatt, de szkeptikus vagyok, mert ott van a 2019-es világbajnok is” – mondta Sastin Marianna az M4 Sportnak.

„Alapvetően sírok, de boldognak kellene lennem, és az is leszek pár perc múlva. Megpróbáltunk mindent a mérkőzésen. Láttam, hogy ennyi idősen milyen szintre el tud jutni és nagyon büszke vagyok rá emiatt. Minden magyar birkózó elé példaként lehetne őt állítani” – nyilatkozott az M4 Sportnak Sastin Marianna férje és edzője, Wöller Ákos.

TOKIÓ 2020
BIRKÓZÁS

Nők, 62 kg, nyolcaddöntő

Sastin Marianna–Incze Kriszta (romániai) 1:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik