Tokió 2020: Póta Georgina megsérült, Fazekas Mária került be a női pingpongcsapatba

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.29. 08:15
null
Póta Georgina megsérült, így nem állhat asztalhoz a japánok ellen (Fotó: Tumbász Hédi)
Első számú asztaliteniszezőnk, Póta Georgina kisebb könyöksérülést szenvedett, így nem állhat asztalhoz a japánok elleni hétfői nyolcaddöntőben, a helyét a tartaléknak jelölt Fazekas Mária veszi át.

 

Női válogatottunk hétfőn a házigazda Japán ellen áll asztalhoz a csapatverseny nyolcaddöntőjében. Nem elég, hogy nem a mieink számítanak a találkozó esélyesének, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány helyzetét kisebb sérülés is nehezíti.

„Póta Georginának korábban volt könyöksérülése, a keddi edzésen ismét úgy érezte, hogy nincs minden rendben, ezért nem akartunk kockáztatni. Mivel van lehetőség a cserére, élünk vele, a csapatban Fazekas Mária veszi át a helyét” – mondta a szakvezető.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Japán ellen ugyanaz a hármas – Fazekas Mária, Madarász Dóra, Pergel Szandra – áll asztalhoz, amelyik tavaly januárban Portugáliában bravúros szerepléssel megszerezte az olimpiai kvótát. Mivel a szabályok szerint, aki befejezi a versenyzést, annak rövid időn belül el kell hagynia az olimpiai falut, ezért Póta Georgina már ma hazautazik Tokióból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik