Tokió 2020: ötödik alkalommal jutott ki olimpiára Allyson Felix

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.21. 10:46
null
Allyson Felix (balra) ötödik olimpiáján vehet részt Tokióban (Fotó: AFP)
Allyson Felix megszerezte az olimpiai kvótát, így ötödik alkalommal szerepelhet olimpián, ráadásul most már mint anya vesz részt a játékokon.

 

Az atléta a női 400 méteres síkfutás válogatóversenyének döntőjében végzett a második helyen 50.02 másodperces idővel, így az Egyesült Államok csapatával ott lehet a nyári olimpián. Allyson Felix ötödjére szerepel majd az ötkarikás játékokon, azonban ez mindenképpen különleges lesz számára, hiszen két évvel ezelőtt megszületett kislánya, Camryn.

„A lányom az elmúlt évek után hatalmas motivációt jelent nekem. Természetesen ő nem értett meg semmit abból, ami az elmúlt időszakban történt, viszont alig várom már, hogy elmesélhessem neki, hogy hogyan segített át engem ezen az időszakon" – nyilatkozta Allyson Felix a USA Todaynek a megméretés után.

A futó kislánya 2018 novemberében született meg, ami után a Nike 70 százalékkal csökkentette a fizetését, amikor visszatért a pályára. A cég ráadásul azt is közölte vele, hogy nem tudja biztosítani neki ezt a bért, ha a teljesítménye nem tér vissza a régihez. „Aztán jött az elmúlt év, elhalasztották az olimpiát és úgy éreztem, hogy folyamatosan csak pofonokat kapok az élettől. A szponzorációs harc folytatódott, de nem adtam fel, küzdöttem, és tudtam, hogy szeretnék még egyszer eljutni erre a szintre" – zárta gondolatait a kilencszeres olimpiai bajnok, 13-szoros világbajnok futónő.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik