Tokió 2020: Oszaka Naomi kínai rivális ellen tér vissza

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 09:50
null
Oszaka Naomi (Fotó: AFP)
Csaknem két hónap után a világranglistán 52. helyezett Cseng Szaj-szaj ellen tér vissza Oszaka Naomi a pénteken rajtoló tokiói olimpia női tenisztornáján – írja az MTI.

 

A második helyen kiemelt japán játékos május végén, a Roland Garroson szerepelt legutóbb, de Párizsban a második fordulós mérkőzése előtt visszalépett, mivel a sikerrel megvívott első körös meccse után a szervezők figyelmeztették, hogy kötelező részt vennie a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Oszaka 2–1-re vezet az egymás elleni mérkőzéseket tekintve a kínai riválisával szemben. Az egyaránt kétszeres Australian Open- és US Open-győztes japán sztár első kiemelt ellenfele a pályafutása utolsó tornáján szereplő holland Kiki Bertens lehet a nyolcaddöntőben.

A női verseny favoritja, a világelső Ashleigh Barty a spanyol Sara Sorribes Tormo ellen kezd. A 2019-ben Roland Garros-, az idén wimbledoni bajnok ausztrál játékos első jelentős erőpróbája a 16 között az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lehet,

Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a tenisztorna az első teljes versenynapon, azaz szombaton rajtol az Ariake Teniszparkban.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Nedelykov Tamás, Szűcs András (szöveg), Mirkó István, Tumbász Hédi (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik