Tokió 2020: Olasz Anna 4. lett, remekeltek kajakosaink – ez történt az éjjel

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.04. 07:55
null
Olasz Anna negyedik lett 10 kilométeren (Fotó: Tumbász Hédi)
Magyar idő szerint szerda hajnalban – sőt, valójában már kedd este – folytatódtak Tokióban a 32. nyári olimpiai játékok, ezúttal Olasz Anna hosszútávúszónknak, kajakosainknak és atlétáinknak szoríthattunk az éjszakai órákban. Mostanság ébredő olvasóink kedvéért röviden felidézzük az éjjel és hajnalban történteket.

 

ATLÉTIKA. Szűcs Valdó nem jutott be a döntőbe 110 méteres gátfutásban. A magyar atléta az elődöntő harmadik futamában 13.40 másodperces idővel negyedikként ért célba, míg összesítésben 13.-ként zárt. Rivasz-Tóth Norbert 77.76 méteres eredménnyel a 12. lett csoportjában a gerelyhajítás selejtezőjében, összesítésben a 22. helyet szerezte meg, így ő sem jutott tovább. A fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmes Krizsán Xénia két szám, a 100 méteres gátfutás és a magasugrás után a 20. helyen áll a hétpróbázók 24 fős mezőnyében. A küzdelmek délután a súlylökéssel és a 200 méteres síkfutással folytatódnak.

KAJAK-KENU. Mind a nyolc magyar egység bejutott az elődöntőbe a szerda hajnali futamokból. A kajakosoknál Csizmadia Kolos és Tótka Sándor K–1200 méteren, Kozák Danuta és Csipes Tamara K–1500-on, a Kopasz Bálint, Nádas Bence duó pedig K–2 1000 méteren lépett tovább előfutamgyőztesként a csütörtöki elődöntőbe. A Béke Kornél, Varga Ádám kettősünk reményfutamra kényszerült, s onnan jutott aztán tovább. A kenusoknál Takács Kincső C–1200 méteren futammásodikként abszolválta az előfutamát, ellenbenBalla Virág a reményfutam közbeiktatásával ment tovább az elődöntőbe.

A kajak-kenu futamokról ide kattintva olvashat!

ÚSZÁS. Olasz Anna a negyedik helyen végzett 10 kilométeres nyílt vízi úszásban. A 27 éves magyar versenyző 2.3 másodperccel maradt le a bronzérmet érő harmadik pozíciótól.

KÉZILABDA. A magyar női válogatott megszorongatta az Európa-bajnok norvég csapatot a negyeddöntőben, de végül négygólos vereséget szenvedett (22–26), így kiesett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik