Tokió 2020: nem indul 200 vegyesen Hosszú egyik legnagyobb riválisa

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 12:02
null
Kaylee McKeown (Fotó: AFP)
A hátúszószámokra koncentrál, így nem áll rajthoz 200 méter vegyesen Kaylee McKeown a pénteken rajtoló tokiói olimpián – írja az MTI.

 

Rohan Taylor, az ausztrálok szövetségi kapitánya csütörtökön jelentette be, hogy egyik legjobbjuk – a három számban, köztük 200 vegyesen is világranglista-vezető McKeown – a 100 hátat favorizálja a 200 vegyes helyett, így utóbbitól visszalép.

„Olimpiai újoncként nagy kihívás lesz neki a viadal, hónapok óta egyeztetett erről az edzőjével, tiszteletben tartom a döntését" – fogalmazott Taylor.

A 100 háton világcsúcstartó McKeownra – aki ebben a számban várhatóan hatalmas csatát vív majd az amerikai Regan Smithszel – a vegyes váltókban is számítanak amellett, hogy 200 háton is szerepel.

A 200 vegyesen világcsúcstartó és címvédő Hosszú Katinkának – illetve a szám másik magyar indulójának, Sebestyén Dalmának – így eggyel kevesebb riválissal kell majd felvennie a harcot.

A 200 vegyest hétfőtől szerdáig rendezik Tokióban.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Nedelykov Tamás, Szűcs András (szöveg), Mirkó István, Tumbász Hédi (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik