A 24 éves versenyző rögtön az első szeren félbehagyta a versenyt – korábban úgy tűnt, hogy sérülést szenvedett, később kiderült, mentális egészségének megőrzése érdekében lépett vissza – számolt be az MTI.

„Azután a teljesítmény után, amit nyújtottam, nem akartam továbbmenni. A testem nem sérült meg, csak kicsit a büszkeségem” – mondta a viadal után az olimpia egyik legnagyobb sztárja.

A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok sportoló az ötkarikás játékok további részével kapcsolatban úgy fogalmazott, csütörtökig, a női egyéni összetett döntőig meglátja, mi történik, egyelőre csak egy nappal gondolkodik előre.

„A mentális egészségemre kell koncentrálnom, mert ez minden sportágban egyre fontosabb. Meg kell magunkat védeni, ahelyett, hogy kimennénk, és azt tennénk, amit a világ elvár tőlünk. Már nem bízom annyira magamban” – tette hozzá Biles.

Kiemelte, jó néhány napig mindenki róla beszélt, emiatt hatalmas súly nehezedik a vállára.

„A nap végén mi is csak emberek vagyunk, nem sportolók. Van, amikor vissza kell lépned egyet. Nem akartam semmi hülyeséget csinálni. Ez az olimpia, a világ legnagyobb sporteseménye, amelyen, ha nem száz vagy százhúsz százalékot teljesítesz, megsérülhetsz” – nyilatkozta a 24 éves amerikai tornász, akit az – egyébként rosszul sikerült, 13.766 pontra értékelt – ugrása után a csapatorvos kísért be az öltözőbe és a folytatásban csak kívülről szurkolt társainak.

Visszalépése a címvédő amerikai csapat aranyérmébe került a fináléban, miután a második helyre szorult az oroszok mögé. A bronzérem a briteké lett.

Simone Biles gyakorlata, amely során úgy tűnt, hogy megsérült

TOKIÓ 2020
TORNA, NŐI CSAPATVERSENY
1. Orosz csapat 169.528 pont
2. Egyesült Államok 166.096
3. Nagy-Britannia 164.096
4. Olaszország 163.638
5. Japán 163.280
6. Franciaország 163.264