Tokió 2020: Lucz, Kopasz és a Kozák, Bodonyi páros futamgyőztesként döntős kajakban

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.08.03. 03:28
null
Lucz Dóra futamgyőztesként döntős K–1 200 méteren (Fotó: Mirkó István)
A keddi kajak-kenu elődöntők közül először a női kajak egyesek 200 méteres futamait rendezték meg a tokiói olimpián. Lucz Dóra a második futamot megnyerve jutott a fináléba, Kárász Anna a B-döntőben lesz érdekelt. A férfi kajak egyes 1000 méteres távján Kopasz Bálint futamgyőztesként, Varga Ádám pedig másodikként jutott fináléba. A női kajak kettesek 500 méteres távján az első két helyen kvalifikálták magukat a döntőbe a mieink.

Mindkét magyar a második futamban volt érdekelt, ahonnan nyolc versenyző közül az első négy jutott a fináléba. Lucz Dóra jó rajt után remekül hajrázva, futamgyőztesként jutott döntőbe, ugyanakkor Kárász Anna nagyon beragadt, s csak nyolcadik lett. Lucz mellett a brit Kerr, a kanadai Langlois és az olasz Genzo volt még az első négyben, míg a másik futamból a nagy esélyes új-zélandi Carrington mellett a dán Jörgensen, a lengyel Walczykiewicz, illetve a spanyol Portela és a svéd Stensils ezredmásodpercre azonos idővel jutott be a döntőbe. A B-döntő 4:30-kor, az A-finálé 4:37-kor kezdődik.

A férfi kajak egyeseknél rendkívül meggyőző teljesítménnyel, egy hajóhossznyi előnnyel nyerte futamát Kopasz Bálint. A második futamban Varga Ádám a portugál Pimentával vetélkedett a futamgyőzelemért, de a magyar fiú nem erőltette az elsőséget, a második helyen könnyedén tette biztossá helyét az 5:20-kor kezdődő döntőben.

KOPASZ BÁLINT FUTAMGYŐZELME


Forrás: Eurosport

A női kajak párosoknál egy futamba került a két magyar hajó. Kozák Danuta és Bodonyi Dóra remekül rajtolt, 100 méter után már kiemelkedett a mezőnyből, és magabiztosan nyerte a futamot. Ezzel szemben Csipes Tamara és Medveczky Erika duója rosszul kezdett, fél távnál csak a hetedik volt, onnan kezdte meg a hajrát, de azt eredményesen tette, egészen a második helyig jött fel, így szintén ott lesz az 5:56-kor rajtoló aranycsatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik