Tokió 2020: Kozák Danuta ezt nem gondolta volna...

Vágólapra másolva!
2021.08.07. 06:20
null
Balról jobbra: Kozák, Csipes, Kárász, Bodonyi (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint arról beszámoltunk, sorozatban harmadszor nyerte meg az olimpiát a magyar női kajak négyes. A vezérevezős Kozák Danuta a hatodik olimpiai aranyérmét szerezte, amivel ő lett minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonja. A Kozák Danuta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Csipes Tamara összeállítású egység tagjai az éremátadás után beszéltek a győzelemről az M4 Sport kamerája előtt.

„Szeretném megköszönni azoknak, akik írtak, üzentek, drukkoltak az elmúlt napokban, mert rengeteg szeretetet kaptam. Köszönöm, tényleg. Nem gondoltam, hogy valaha én leszek a legeredményesebb magyar női olimpikon. Már eleve olimpiát nyerni sem egyszerű egyszer... Hát még hatszor. Még nem nagyon tudok mit mondani erre” – próbálta meg szavakba önteni az érzéseit Kozák.

„Hihetetlenül sok minden pörgött le bennem, amikor beértünk a célba. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hitt bennem” – fogalmazott röviden Kárász Anna.

„Az a fajta vagyok, aki kevesebbet gondol magáról, mint amit tud, és ezért nagyon nehéz napjaim voltak” – mondta Bodonyi Dóra.

„Azt éreztem, hogy amikor kellett, akkor mentünk a legjobban, amióta együtt készültünk. Nem sokan estek ki a középfutamban és azzal számoltunk, hogy az egy laza, bemelegítő futam lesz, és nem esett túl jól, hogy nagyon kellett hajtani. Úgy értünk be akkor, hogy hú, mi lesz itt a fináléban. A döntőre viszont már mondtuk egymásnak, hogy mindenkit lenyomunk. Érezni lehetett már a rajtunkon is, hogy megmutatjuk” – mondta Csipes.

TOKIÓ 2020
KAJAK-KENU
Női K–4 500 m, döntő
1. MAGYARORSZÁG (KOZÁK DANUTA, CSIPES TAMARA, KÁRÁSZ ANNA, BODONYI DÓRA) 1:35.463

2. Fehéroroszország +0.610
3. Lengyelország +0.982
4. Új-Zéland +1.705
5. Németország +1.780
6. Kína +2.658

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik