Danyiil Medvegyev nem bírta a pokoli hőséget (Fotó: AFP)
Danyiil Medvegyev nem bírta a pokoli hőséget (Fotó: AFP)

 

Az orosz Danyiil Medvegyev legyőzte ugyan az olasz Fabio Fogninit a szerdai játéknapon, de újfent a pokoli hőségre és a magas páratartalomra panaszkodott, sőt, a bírót egyenesen számonkérte: ki lesz a felelős, ha életét veszti az időjárási körülmények miatt.

„Az első szettől kezdve rosszul éreztem magam a pályán. Egyszerűen nem kaptam levegőt – mondta Medvegyev, aki az orvosok segítségét is igénybe vette. – A második szettben elsötétült előttem minden, majdnem összeestem a pályán.”

A székbíró észlelte az orosz játékos rosszullétét, és megkérdezte, jól van-e. Erre a világranglista második helyezettje azt mondta, hogy befejezi a játékot, de ha meghal, valakinek vállalnia kell a felelősséget.

Az elviselhetetlen hőség Novak Djokovicsot is zavarja, beszélt is a Nemzetközi Teniszszövetséggel, amely 3 órára módosította a mérkőzések kezdetét.

„Már napokkal korábban meg kellett volna tenni ezt a lépést, de jobb későn, mint soha. Délután háromkor mégis jobb kezdeni, mint délelőtt tizenegykor” – mondta a világelső Djokovics.