Ha a feje tetejére áll, akkor sem lesz ott a rúdugrók versenyén Kendricks (Fotó: AFP)

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOPC) csütörtökön erősítette meg azt, amit a rúdugró édesapja korábban közölt, vagyis hogy pozitív lett a teszteredménye, hozzátéve, hogy Kendricks így kénytelen volt visszalépni a versenytől – közölte az MTI.

Sam Kendricks a riói olimpián bronzérmes és a legutóbbi világbajnokságot megnyerő rúdugró az elmúlt napokban közösen edzett az ausztrál Kurtis Marschall-lal, és miután az amerikai pozitív koronavírusteszt-eredményt adott, Marschallt és – elővigyázatosságból – a teljes ausztrál atlétikai csapatot, azaz 63 atlétát karanténba zárták.

Az ausztrálok igyekeznek kideríteni, hogy – Marschall mellett – atlétáik közül kik kerülhettek Kendricksszel közeli kapcsolatba, s ha újabb pozitív eseteket találnának, akkor a pozitív eredményt adó sportolók számára is vége az olimpiának.

A BBC információi szerint biztosan nem szerepelhet az argentin rúdugró, German Chiaravaglio, aki szintén pozitív koronavírustesztet produkált, ám arról egyelőre nem tudni, hogy Kendricksszel kapcsolatba került-e vagy sem.

Csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közlése szerint két, olimpiával kapcsolatba hozható Covid–19 esetet kórházban kezelnek, de nem az intenzív osztályon. Eddig összesen 193 az olimpiához kapcsolható pozitív koronavírusteszt-eredmény született, ebből 20 sportolóé.

A férfi rúdugrók versenyében Kendricks összecsapása a világcsúcstartó svéd Armand Duplantisszal és a francia Renaud Lavillenie-nel a szombaton kezdődő atlétikai versenyek egyik kiemelkedő eseményének ígérkezett.