Tokió 2020: íme, a közmédia kommentátori stábja – lista

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 12:45
null
A tokiói sajtóközpont (Fotó: Tumbász Hédi)
A közmédia idén újdonsággal készül az olimpiai közvetítések alatt: minden magyar vonatkozású eseményt élőben sugároz majd, összesen nyolc csatornán – írja az MTVA közleménye.

 

Az M4 Sport, a Duna és a Kossuth Rádió mellett az m4sport.hu öt ingyenesen elérhető webes csatornáján is valamennyi esemény magyar kommentárral lesz elérhető.

Csaknem háromszor annyi szerkesztett csatornán tekinthetik meg a közmédia nézői a tokiói olimpia eseményeit, mint a korábbi nyári játékok alkalmával. A stúdióban három műszakban dolgoznak majd a műsorvezetők, így folyamatos lesz az adás. Molnár Mátyás, Bittman Emil, és Berkesi Judit munkáját pedig korábbi sportolók segítik az elemzéseikkel. A megnyitó- és a záróünnepséget is Mohay Bence és Vásárhelyi Tamás fogja a helyszínről közvetíteni.

„A pandémia okozta nehézségek ellenére az M4 Sport és a közmédia pontosan akkora létszámú stábot küldött Tokióba, mint amekkorát már 2018-ban is tervezett. Az M4 Sport, a Duna Televízió és a Kossuth rádió mellett öt online csatornát hoztunk létre az olimpiára, amelyek az m4sport.hu oldalról érhetők el. Az öt webes csatorna broadcast minőségben biztosítja a nézői élményt, és a legtöbb műsorszámot magyar kommentárral közvetítjük. Hazánkban még nem volt példa arra, hogy „on demand” jellegű szolgáltatás ingyenesen legyen elérhető. Mivel a magyar szerkesztők alakítják a webes csatornák műsorát, a cél az, hogy minden magyar vonatkozású eseményt élőben közvetítsünk” – mondta el Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Az MTVA stábjából ötvenketten dolgoznak majd a helyszínen. A műszaki kollégák már a labdarúgó Eb-döntő alatt a levegőben voltak Japán felé, hogy a nyitóünnepség előtt napokkal minden készen álljon a közvetítésekre. A stáb többi tagja pedig éppen az M4 Sport csatorna hatodik születésnapján, július 18-án, vasárnap indult útnak. Összesen hat stáb fog azon dolgozni a helyszínen, hogy a legtöbb magyar sportolót azonnal meg tudják szólaltatni a közmédia csatornáin.

„Tanultunk az öt évvel ezelőtti olimpiából, ezért kicsit máshogyan közelítjük meg a mostanit: a két lineáris csatorna, az M4 Sport és a Duna Televízió, valamint a Kossuth Rádió mellett még nagyobb szerepet kap az m4sport.hu. Legutóbb az úgynevezett multicsatornákat tettük fel kommentátorhang és szerkesztés nélkül. Most az a cél, hogy az összes magyar sportolót megmutassuk valamelyik csatornánkon, élőben, az esetek túlnyomó részében kommentárral. A legtöbbet az M4 Sporton és a Dunán, de bőven előfordulhat, hogy egyszerre három-négy helyszínen is van magyar érdekeltségű esemény, ilyenkor lesz igazán meghatározó szerepe az M4 Sport 1, M4 Sport 2, M4 Sport 5 webes csatornáknak. Ilyen korábban még sosem volt, de mi szeretjük a kihívásokat” – ismertette Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója az újítások részleteit.

Az M4 Sport az élő közvetítések mellett naponta három alkalommal jelentkezik majd összefoglalóval: az „Ez történt az olimpián” című stúdióműsor reggel 7, délelőtt 11 és délután 4 órától lesz látható a csatornán.

Az olimpiára megújult az M4 Sport applikációja is, amelyen szintén élőben követhetik a nézők az eseményeket, így érdemes az okostelefonokon frissíteni ezt az alkalmazást még az ötkarikás játékok előtt.

A KÖZMÉDIA KOMMENTÁTORI STÁBJA AZ OLIMPIÁN

Hajdú B. István (vízilabda, asztalitenisz, labdarúgás)
Kovács „Kokó” István (ökölvívás, triatlon)
Mohay Bence (úszás, birkózás)
Szekeres Péter (vívás, asztalitenisz, súlyemelés, lovaglás, tollaslabda, strandröplabda)
Tóth Bálint (kézilabda)
Török Olivér (íjászat, golf)
Ujvári Máté (cselgáncs, öttusa, labdarúgás)
Varga Ákos (kézilabda, tenisz, kajak-kenu, kosárlabda, röplabda, strandröplabda)
Varga Péter (kosárlabda, röplabda, strandröplabda, lövészet, 3×3 kosárlabda)
Vásárhelyi Tamás (torna, atlétika)
Horváth Péter (rögbi, skateboard, gyeplabda, baseball-softball)
Szőke Viktória (torna, ritmikus gimnasztika, műúszás)
Tóth Attila (evezés, karate, tekvandó)
Knézy Jenő (kosárlabda, labdarúgás, 3×3 kosárlabda, pályakerékpár)
Mérei Andrea (műugrás)
Székely Dávid (nyílt vízi úszás, kerékpár, pályakerékpár, szörf, vitorlázás, BMX, atlétika, strandröplabda)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Nedelykov Tamás, Szűcs András (szöveg), Mirkó István, Tumbász Hédi (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik