Egy szakállal kevesebb lesz Tokióban (Fotó: AFP)

Harden benne lett volna a csapatban, ám a héten jelezte, hogy a mostani rájátszásban térdín-sérüléssel játszott, s fájdalmai miatt nem tudja vállalni a játékot. A csapat legnagyobb sztárja így egyértelműen Harden brooklyni csapattársa, Kevin Durant lesz, aki 2012-es és 2016-os olimpián aranyérmes nemzeti együttesnek is az erőssége volt.

Mellette Bradley Beal (Washington Wizards), Bam Adebayo (Miami Heat), Jrue Holiday, Khris Middleton (mindkettő Milwaukee Bucks), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Devin Booker (Phoenix Suns), Draymond Green (Golden State Warriors), Jayson Tatum (Boston Celtics), Zach LaVine (Chicago Bulls) és Jerami Grant (Detroit Pistons) került be a csapatba, mely július 6-án kezdi meg a játékok előtti edzőtáborát.

Popovich dolgát nehezíti, hogy a pandémia miatt későn kezdődött szezon jelenleg is tart, a rájátszás legkésőbb július 22-én zárul, mindössze egy nappal az olimpia megnyitója előtt, a keretből pedig három kosaras, Holiday, Middleton és Booker még érdekelt csapatával a playoffban.

(MTI)