Tokió 2020: Guinea mégis részt vesz a játékokon

MTI/ CS. B.MTI/ CS. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 22:10
null
A NOB (köztük az elnök, Thomas Bach) levelet címzett a guineai sportkormányzatnak (Fotó: AFP)
Bár korábban úgy volt, hogy Guinea sportolói nem vesznek részt a pénteken kezdődő tokiói olimpián, a nyugat-afrikai ország sportminisztériuma végül módosította álláspontját és mégis engedélyezte az öt érintett versenyző ötkarikás szereplését.

 

A sporttárca szerdán késő este jelentette be a visszalépést, amit a japán koronavírus-fertőzöttek növekvő számával, illetve sportolói egészségének megvédésével indokolt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) erre levélben fordult a guineai illetékesekhez, akiknek jelezte, hogy nagyon meglepődött az utolsó pillanatban meghozott döntésen.

"Meg vagyunk győződve arról, hogy félreértésről van szó, mivel, mint azt önök is tudják, a NOB és a szervezőbizottság minden olyan intézkedést meghozott, amellyel garantálhatja a versenyzők és más résztvevők egészségének megóvását" – áll a NOB levelében.

Végül a guineai sportkormányzat mégis hozzájárult a részvételhez arra hivatkozva, hogy garanciákat kapott az egészségügyi hatóságoktól.

Az afrikai országot a sprinter Aissata Deen Conte, a cselgáncsozó Mamadou Samba Bah, a birkózó Fatoumata Yarie Camara, valamint az úszó Mamadou Tahirou Bah és Fatoumata Lamarana Toure képviseli Tokióban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik