Tokió 2020: egyesben legyőzhető ellenfelekkel kezdenek asztaliteniszezőink

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 14:59
null
Póta Georgina játék közben (Fotó: Árvai Károly)
A vegyes páros és a csapatversenyek után a férfi és a női egyes sorsolását is elkészítették a szervezők, a nőknél két, a férfiaknál pedig egy játékos révén vagyunk érdekeltek.

 

Míg az asztaliteniszezőknél vegyes párosban és a két csapatversenyben 16-an indulnak Tokióban, azaz a nyolcaddöntővel kezdődnek a küzdelmek, férfi és női egyesben jóval hosszabb út vezet az aranyéremig, ráadásul a versenyzők lépcsőzetesen kapcsolódnak be a küzdelmekbe, függően attól, ki milyen kiemelést kapott.

A nőknél magyar részről ketten, Madarász Dóra és Póta Georgina indul egyesben. Közülük Madarásznak kell előbb bemutatkoznia, ő a selejtezőt követő első fordulóban áll asztalhoz, az ellenfele a nigériai Offion Edem lesz, győzelem esetén viszont jóval nehezebb feladat, az amerikai-kínai Zhang Lily következik. Póta Georginának a második fordulóban kell először játszania, mégpedig a svájci Rachel Moret és a brazil Jessica Yamada párharc győztesével, siker esetén pedig az első helyen kiemelt, világranglista-vezető kínai Csen Meng következik. A férfiaknál Majoros Bencét az első fordulóban szólítják játékra, az algériai Larbi Baouriah legyőzése remélhetőleg nem jelent majd gondot.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Nedelykov Tamás, Szűcs András (szöveg), Mirkó István, Tumbász Hédi (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik