Tokió 2020: Brazília tizenegyesekkel jutott a döntőbe

Vágólapra másolva!
2021.08.03. 12:46
null
Mexikó háromból két tizenegyest is elhibázott, míg a brazilok mind a négy lövésüket értékesítették (Fotó: AFP)
Az olimpia férfi labdarúgótornájának elődöntőjében sem Brazília, sem Mexikó nem tudott gólt szerezni, a hosszabbítás után is 0–0 volt az állás, ám végül a brazilok tizenegyesekkel legyőzték ellenfelüket.

 

Ahhoz képest, hogy az olimpia labdarúgótornáján nem a legerősebb keretüket sorakoztatják fel a csapatok – három játékost leszámítva a csapatok legfeljebb 24 éves játékosokat nevezhetnek –, Brazília meglehetősen erős kezdő tizeneggyel (pályára lépett többek között az 55 millió euróra taksált Richarlison) állt ki a dél-koreaiakat a negyeddöntőben 6–3-ra kiütő Mexikó ellen.

A mérkőzés első húsz perce arról szólt, hogy a két csapat felmérte egymás erejét, kockáztatni nem igazán mertek. A szurkolók először a 23. percben kaphatták fel a fejüket, amikor a Barcelona korábbi sztárja, Dani Alves szabadrúgásból veszélyeztetett, ám a mexikóiak kapusa, Guillermo Ochoa bravúros mozdulattal hárítani tudott.

A 28. percben tótágast állt a meccs: a játékvezető először büntetőrúgást ítélt Brazíliának, mivel benyomása szerint Joaquin Esquivel szabálytalankodott a tizenhatoson belül, ám később a videóbíró segítségével annullálta korábbi döntését. Ezt követően a mexikóiak többször is veszélyeztetni tudtak, de egyik csapat sem tudott kapuba találni az első félidőben.

A második félidőben a brazilok négyszer, míg a mexikóiak kétszer próbálkoztak lövéssel, ugyanakkor gól ebben a játékrészben sem született. A hosszabbításban mindkét csapat fáradtnak tűnt, a játék lassabb volt a rendes játékidőhöz képest, veszélyes helyzetet Brazília, és Mexikó sem dolgozott ki.

Végül a nagy izgalmakat hozó tizenegyesek következtek, amelyben Mexikó háromból kétszer hibázott, míg a brazilok mind a négy lövésüket értékesíteni tudták, így Japán vagy Spanyolország ellen játszanak a szombati döntőben.

OLIMPIA, TOKIÓ 2020
LABDARÚGÁS,
FÉRFIAK
AUGUSZTUS 3., KEDD

ELŐDÖNTŐ
Mexikó–Brazília 0–0, tizenegyesek után 1–4
13.00: Japán–Spanyolország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik