Tokió 2020: Baumann távozott az ausztrál úszószövetségtől

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.09. 11:48
null
Alex Baumann egészségügyi okokra hivatkozott lemondásánál (Fotó: AFP)
Alig három hónappal kinevezése után távozott tisztségéből Alex Baumann, az ausztrál úszószövetség vezérigazgatója – közölte a Magyar Távirati Iroda.

 

A kanadai színekben 1984-ben, Los Angelesben vegyesúszásban kétszeres olimpiai bajnok sportvezető lemondását egészségi okokkal magyarázta a Swimming Australia közlése szerint.

„Kétszeres rákos túlélőként értékelem igazán, hogy mennyire fontos az egészség és a család" – mondta Alex Baumann, aki elismerte, hogy távozásának időzítése nem a legszerencsésebb, de saját maga és a családja érdekében ezt a döntést kellett meghoznia.

Az 56 éves, prágai születésű Baumann 2018 óta tevékenykedett Ausztráliában, és vezérigazgatói kinevezése előtt a sportágért felelős főstratéga posztját töltötte be. Korábban eredményesen dolgozott Új-Zélandon is, az ottani úszósport a történetének legnagyobb nemzetközi sikereit az ő irányításával érte el.

Az ausztrál úszók remekeltek a vasárnap zárult tokiói játékokon, ahol a sportág hazai történetének eddigi legjobb ötkarikás eredményét produkálva kilenc aranyat nyertek.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik