Tokió 2020: az egykori McDonald's-dolgozó az olimpián szerepel

Vágólapra másolva!
2021.07.26. 15:27
null
Quanesha Burks története bizonyítja, hogy az álmok valóra válhatnak (Fotó: AFP)
Quanesha Burks története bizonyítja, hogy az álmok valóra válhatnak: miközben az amerikai távolugró a McDonald's-ban dolgozott, sokszor álmodozott arról, hogy egyszer olimpián versenyezhet – ez Tokióban valóra is válik.

 

Mielőtt Quanesha Burks profi távolugróként kereste volna kenyerét, kénytelen volt munkát vállalni az egyik alabamai gyorsétteremben, ám ez egy percig sem szegte kedvét, és sohasem mondott le arról, hogy valamikor az olimpián fog szerepelni.

„Tizenhat évesen gyakran álmodoztam arról, hogy az olimpián szerepelek mondta az egyik amerikai televíziócsatornának Burks. – Az álom akkor nagyon messzinek tűnt, ám most mégis sikerült.”

A sportoló bevallása szerint akkoriban két heti munkáért 200 dollárt kapott, és az sem könnyítette helyzetét, hogy nagyszülei – testvéreivel egyetemben – nagy szegénységben nevelték fel.

A 26 éves távolugró főnöke is megszólalt, aki mindig bízott Burks képességeiben.

„Láttam már versenyezni, így tudtam, hogy nagy dolgokra képes. Amikor meghallottam a hírt, elsírtam magam, és elmondtam a családomnak” – mondta a versenyző egykori főnöke.

A női távolugrás küzdelmei augusztus 1-én kezdődnek Tokióban, amelyen a 2017-es fedett pályás világbajnokságon negyedik helyezést elérő Burks aranyéremben reménykedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik