Tokió 2020: az Adolf, Fejes kenupáros is készülhet az olimpiára

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.17. 19:29
null
Az Adolf Balázs, Fejes Dániel férfi kenupáros a szegedi pótkvalifikációs tornán a második helyen végzett (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Adolf Balázs, Fejes Dániel férfi kenupáros bekerült a tokiói olimpiára utazó magyar kajak-kenu válogatottba.

 

Az egység múlt csütörtökön, az európai olimpiai pótkvalifikációs versenyen, Szegeden második helyen végzett, ezzel két férfi kenus kvótát szerzett Magyarországnak. A hét végi világkupán - amelynek ugyancsak a Maty-ér adott otthont - a nyolcadik lett a páros, de Hüttner Csaba szövetségi kapitány a duó sorozatos kiemelkedő teljesítményét is értékelve azt javasolta, hogy ebben a számban zárják le a hazai olimpiai válogatót, a két, 21 éves sportoló legyen tagja a tokiói csapatnak.

A szakember indítványát - a magyar szövetség honlapjának hétfői tájékoztatása szerint - az MKKSZ szakmai bizottsága egyhangúlag, míg a szervezet elnöksége egy ellenszavazattal elfogadta. Ennek eredményeként Adolf és Fejes készülhet a tokiói olimpiára.

A magyar kajak-kenusok közül elsőként az Európa-bajnok és többszörös világbajnoki ezüstérmes győri női kenupáros, Balla Virág és Takács Kincső került a tokiói csapatba, miután vasárnap a vk-n megelőzte hazai riválisát, így lezárult a válogató női C-2 500 méteren.

A többi számban két hét múlva, ugyancsak Szegeden rendezik az olimpiai válogatót, egy héttel később pedig Poznanban kerül sor az Eb-re, és az ott elért eredmények alapján alakul majd ki a tokiói magyar csapat további összetétele.

A magyar válogatottnak hat-hat férfi és női kajakos, három női kenus és két férfi kenus kvótája van Tokióra. A még hiányzó indulási jog begyűjtésére az oroszországi Barnaulban ezen a héten sorra kerülő világkvalifikációs verseny kínálja az utolsó lehetőséget, a magyar induló Bodonyi András lesz C-1 1000 méteren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik