Tokió 2020: a japán kormányfő köszönetet mondott

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.09. 12:20
null
Szuga Joshide mindenkinek megköszönte, hogy megértők voltak a szabályok betartásában (Fotó: AFP)
Szuga Josihide japán miniszterelnök hétfőn megköszönte az emberek segítségét, amelyet a vasárnap zárult tokiói olimpia biztonságos megrendezéséhez nyújtottak – közölte a Magyar Távirati Iroda.

 

A kormányfő Nagaszakiban beszélt arról, hogy egy év halasztással, a világjárvány okozta nehéz körülmények között kellett lebonyolítani a versenyeket, melyek ugyanakkor szerinte jól sikerültek.

„Hiszem, hogy sikerült a rendező országra háruló kötelességeket teljesítenünk" – jegyezte meg Szuga Josihide, aki mindenkinek megköszönte, hogy megértő és együttműködő volt a szabályok betartásában, egyúttal kiemelte, hogy a játékok megrendezése bizonyította kitartásukat.

A miniszterelnök a japán sportolók kiemelkedő, minden idők legsikeresebb ötkarikás szereplését (27 arany, 14 ezüst, 17 bronz) is méltatta, hangsúlyozva, hogy az ország teljes csapata nagyszerűen szerepelt.

„Voltak, akik érmet nyertek, és olyanok is, akik nem, de mindannyiuk teljesítménye megindító volt" – mondta a politikus.

A koronavírus-járvány miatt eddig példátlan megszorítások mellett zajlottak az olimpiai versenyek, amelyeknek a túlnyomó többségét nézők nélkül rendezték meg.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik