Magyarország 180. ötkarikás aranyérmét szerezte meg Kopasz Bálint K–1 ezer méteren – Hesz Mihály mexikóvárosi győzelme után 53 évvel született ismét magyar siker ebben a számban.   Az új bajnok lapunknak elmesélte, hogy  kilencéves kora óta, vagyis 15 éve készült az aranyérem megszerzésére, nagyon keményen dolgozott érte, lemondott mindenről: nem járt bulikba, nem barátkozott senkivel, lemondott a magánéletről. A jövőben ezen szeretne változtatni, valamelyest lazítani az életformáján, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy ez volt az ára annak, hogy eljusson a csúcsra.

Kecskés Ákost, a Luganótól három év után távozó 25 éves középhátvédet az Alekszandr Kerzsakov vezetőedzővel folytatott telefonbeszélgetés győzte meg arról, hogy a Premjer-liga újoncához, a Nyizsnyij Novgorodhoz szerződjön. Klubváltását Marco Rossi szövetségi kapitány is üdvözölte. A bemutatkozására egyelőre várni kell: noha aláírta kétéves megállapodását, még nem hitelesítették a munkavállalói vízumát, ezért nem érkezett meg a játékengedélye. Együttese jól kezdte a bajnokságot, újonc létére két forduló után négy ponttal áll. A kétszeres válogatottnak nem lesz könnyű beverekednie magát a kezdőcsapatba, hiszen a legnagyobb konkurenciaharc éppen a belső védő posztján van.

Bizarr jelenetek borzolták a kedélyeket a vasárnapi Formula–1-es Magyar Nagydíjon. A legemlékezetesebb valószínűleg az volt, amikor az újraindítást egyedül Lewis Hamilton várta a rajtrácson. Mint emlékezetes, a futamot rajtbaleset miatt szakították meg, amely után a versenyirányítás elrendelte az állórajtos folytatást. Csakhogy a kezdeti eső után váratlanul gyorsan felszáradt az aszfalt, így az élen álló Hamilton kivételével a versenyzők az utolsó kanyar előtt inkább a boxutca felé vették az irányt. A merőben szokatlan jelenetsor szabályértelmezési vitára is okot adott. Körbejárjuk, miért alakult így a mogyoródi verseny.