Paralimpia 2020: Wermeser hetedik, Ocelka nyolcadik a Fudzsinál

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 10:22
Wermeser Zsombor a hetedik, Ocelka Róbert pedig – guide-jával, Nagy Gergellyel – a nyolcadik helyen végzett a kerékpárosok országúti egyéni indításos időfutamában kedden a tokiói paralimpián – írja az MTI.

Wermeser, a C5-ös kategória magyar indulója 46:23.06 perc alatt tekerte le a 32 kilométert, melynek a vége a Fudzsi Nemzetközi Motorsport Versenypályán volt. Ezzel nyolc ellenfelét előzte meg. Győzött a holland Daniel Abraham Gebru 42:46.45-ös eredménnyel. Wermeser, a C5-ös kategória magyar indulója 46:23.06 perc alatt tekerte le a 32 kilométert, melynek a vége a Fudzsi Nemzetközi Motorsport Versenypályán volt. Ezzel nyolc ellenfelét előzte meg. Győzött a holland Daniel Abraham Gebru 42:46.45-ös eredménnyel.

„Percenként indították az összes kategória indulóját, amitől nagyon sűrű volt az amúgy is nehéz pálya – mondta Wermeser. – Sikerült tartani az eltervezett tempót, és bejött a papírforma. A pálya hatalmas kihívást jelentett, mert nagyon technikás volt, folyamatosan fel-le mentünk. Összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel.”

A dongalábbal született 23 éves magyar kerekes, aki az épek mezőnyében is rendszeresen rajthoz áll, pályán hetedik lett a 4000 méteres üldözéses versenyben és 20. az 1000 méteres állórajtos időfutamban. Pénteken még a mezőnyversenyben indul majd országúton

A látássérült Ocelka Róbert 11 párost felvonultató mezőnyben szerepelt tandempilótájával, és neki is 32 kilométert kellett teljesítenie, ami 1:00:54.97 óra alatt sikerült. Az aranyérmet a francia Alexandre Lloveras harcolta ki 41:54.02 perccel.

„A verseny kezdési időpontja nem volt túl ideális, jobban szeretjük a délelőtti futamokat. Figyelembe kellett vennünk, hogy csak reggelizni tudunk, ebédre már nem volt lehetőségünk, ami nehezítő körülményként jelentkezett – mondta Ocelka, hozzátéve, hogy technikai problémájuk is akadt. – Remekül kezdtünk, de sajnos menet közben szétszakadt a lánc, a mögöttünk jövő szervízautó meg se kérdezte, mi történt, továbbhajtott. Tíz perc várakozást követően a következő kocsi már megállt. Muszáj volt tovább küzdenünk, hajtottunk rendesen. Nagyon örülünk neki, hogy az egyik francia csapatot így is sikerült megelőzni."

Két páros nem ért célba.

A B1-es kategória magyar indulója az Izu Velodrómban a kilencedik helyen végzett az 1000 méteres időfutamban és tizedik lett a 4000 méteres üldözéses versenyben. Három nap múlva ő is rajthoz áll az országúti mezőnyversenyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik