Paralimpia 2020: Pap Bianka ezüstérmes 200 vegyesen

VINCZE SZABOLCS (Tokió)VINCZE SZABOLCS (Tokió)
Vágólapra másolva!
2021.09.03. 10:16
null
Pap Bianka a harmadik érmét szerezte Tokióban (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)
Csütörtöki aranyérme után egy nappal Pap Bianka már újra versenyzett, ezúttal 200 méter vegyesúszásban, amelynek döntőjében 2:26.12-es idővel másodiknak ért célba, így ezüstérmet szerzett.


Pap Bianka
a negyedik legjobb idővel jutott be a kétszáz vegyes döntőjébe, és a délelőtti előfutamok időeredményei alapján sejteni lehetett, hogy jó kis csata lesz a fináléban.

A döntőben a hatos pályán úszó Pap a második hosszon, hátúszásban átvette a vezetést, és hárman el is mentek holland riválisaival, és bár visszaesett, az utolsó hosszt, a gyorsot meghúzva második helyre jött be, a magyar küldöttség tizenötödik érmét szerezte.

Az S10-es kategóriában versenyző 21 éves magyar úszónak remekül sikerült a XVI. Paralimpiai Játékok, eddig szerzett egy aranyérmet száz méter háton és egy ezüstöt 400 méter gyorson, de száz gyorson van egy negyedik, a 4x100 méteres gyorsváltóban egy ötödik és száz mellen egy hetedik helye is.

PAP BIANKA, paralimpiai ezüstérmes úszó
„Kicsit nehéz volt a tegnapi aranyérem után erre a versenyre is koncentrálni, még reggel is sírtam örömömben. Az előfutamban kicsit pihentem, de a döntőben kihoztam magamból a maximumot, fáradt, félig ünneplős hangulatomban is egy másodperccel megdöntöttem az egyéni csúcsomat. Nem tudtam, mi lesz a vége, nagyon egyforma időkkel érkeztünk, de jól jöttem ki belőle. Tudtam, a hollandok ott lesznek az elején, de az ausztrállal és a kanadaival is számolni kell. Nem igazán érzékeltem, hol állok a versenyben, pillangón nyeltem egy kis vizet, de gyorson láttam, hogy a mellettem úszó lány megfogható. Előtte gondolkoztam, jó lenne egy bronz, hogy teljes legyen kollekció, de azért ezt az ezüstöt nem cserélném le rá! ”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik