Atlétika: a sífutó olimpiai bajnok Johaug nem indul Tokióban

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.05.09. 12:31
null
Johaug tett egy próbát a tokiói nyári olimpiával, de nem jött össze... (Fotó: AFP)
A női sífutásban olimpiai bajnok és 14-szeres világbajnok Therese Johaugnak alig nyolc másodperc hiányzott ahhoz, hogy atlétaként kvalifikációt szerezzen a tokiói nyári olimpiára – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A norvég szombaton 10 ezer méteres síkfutásban kísérelte meg teljesíteni az olimpiai kvótához előírt 31:25.00 perces szintidőt, de ettől elmaradva, 31:32.88 perc alatt ért célba az oslói viadalon, másodikként a versenyszám kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese, Karoline Grovdal mögött – írta az MTI.

A 32 éves Johaug utóbb azt mondta, ha megfutotta volna a szükséges időt, akkor sem indulna Tokióban, mert számára továbbra is a sífutás az elsődleges, és az idei nyári olimpia helyett a jövő évi pekingi téli olimpiára készül.

Johaug sífutásban egyéni ezüstérmet és bronzérmet szerzett a 2014-es szocsi téli olimpián, és a váltó tagjaként nyert a 2010-es vancouveri havas-jeges játékokon. Emellett 14 világbajnoki elsősége van, tízet egyéniben, négyet váltóban érdemelt ki – idézte fel az MTI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik