WTA-vb: izgalmas végjáték után Babosék ismét a döntőben!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.11.02. 10:49
null
Babos Tímea és Kristina Mladenovic szetthátrányból nyerve jutott a WTA-vb párosversenyének döntőjébe (Fotó: AFP)
Babos Tímea és Kristina Mladenovic címvédő kettőse 1:6, 6:4, 10–8-ra legyőzte a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai duót a sencseni WTA-világbajnokság párosversenyének elődöntőjében, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba.

Három győzelem után csúfos véget is érhetett volna a Babos, Mladenovic páros idei világbajnoki szereplése, ám a magyar lány és partnere – főleg a partnere – 1:6, 0:2-nél összekapta magát, és izgalmas végjátékban felülkerekedett ausztrál, kínai riválisán.

Babos az egész meccsen görcsösen és sok hibával játszott, ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor beismerhetjük, javarészt Mladenovic érdeme, hogy a magyar, francia kettős kiharcolta a szuperrövidítést, ott azonban már a magyar hölgy is hozzátett a mérkőzéshez – mégpedig a legfontosabb pillanatokban!

A döntő tie-breakben Stosurék már 7–4-re, majd 8–6-ra is vezettek, de az utolsó négy pontot Babos hozta a címvédő kettősnek, amely így másfél óra játék után megnyerte a találkozót.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Babos Tímea párosban sorozatban harmadszor jutott be a világbajnoki döntőbe, ezt a bravúrt legutóbb a dél-afrikai születésű Liezel Huber érte el amerikai színekben 2007 és 2009 között.

A magyar lány 2017-ben még a cseh Andrea Hlavácková, tavaly már jó barátnője, Mladenovic oldalán diadalmaskodott.

A másik ágon az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs német, holland duó két sima szettben kikapott a wimbledoni bajnok Hszie Szu-vej, Barbora Strycová tajvani, cseh kettőstől (1:6, 2:6).

„Nagyon örülök, a sírból hoztuk vissza ezt a meccset – értékelt a boldog hős, Babos Tímea. – Az első szett úgy lett egy hat, hogy lehetett volna akár hat egy is a javunkra... A második játszmában Kiki nagyon jól teniszezett, ő az alapvonalról, én a hálónál tartottam egyben a játékot. Ez működött és valahogy életben tartott minket, nem adtuk fel, küzdöttünk. A szupertiebreaket nagyon jól kezdtük, aztán két nagyon peches labda következett, három egynél egy nyerő, utána egy sikertelen röptéje Kikinek. Ott ő egy kicsit elbizonytalanodott, nekem jött néhány jól sikerült pontom. Öt hétnél remekül védekezett Kiki, majd volt egy két ember közötti fonák elütésem. Majd karrierem legnagyobb challenge-e következett nyolc nyolcnál – a meccslabdára nem is tudok mit mondani! Olyan formációt játszottak, amilyet az egész meccsen addig egyszer sem, nyitva hagyták az egész egyenest, viszont a szervánál rögtön cseréltek, keresztbe kellett ritörnöznöm, ami jól is sikerült, aztán Stosur a legtisztább fonákját ütötte – de készen álltam a következő ütésre, láttam, hogy Suaj bemozdult, leváltottam az egyenest, necces lett, abból jót ütött, aztán egy hosszan kivezetett röptével le tudtam zárni a mérkőzést. Nagyon büszke vagyok magunkra, hogy itt vagyunk egymásnak és segítjük a másikat. Együtt összeraktuk, hittünk egymásban és győzni tudtunk. Egymás után a harmadik vébé-döntőmre készülök, ezt kimondani is elképesztő, nagyon boldog vagyok!”

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, SENCSEN (14 000 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 7.) 1:6, 6:4, 10–8
Hszie Szu-vej, Barbora Strycová (tajvani, cseh, 2.)–Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs (német, holland, 8.) 6:1, 6:2

A DÖNTŐBEN
9.30:
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Hszie Szu-vej, Barbora Strycová (tajvani, cseh, 2.)

EGYES, ELŐDÖNTŐ

Szvitolina (ukrán, 8.)–Bencic (svájci, 7.) 5:7, 6:3, 4:1-nél Bencic feladta
Barty (ausztrál, 1.)–Ka. Plísková (cseh, 2.) 4:6, 6:2, 6:3

A DÖNTŐBEN
12.30: Barty (ausztrál, 1.)–Szvitolina (ukrán, 8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik