WTA-vb: bizonytalan Barty részvétele az áthelyezés miatt

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.09.21. 10:21
null
Barty vb-részvétele veszélyeztetné a felkészülését az Australian Openre (Fotó: AFP)
A címvédő és világelső Ashleigh Barty, továbbá Arina Szabalenka és Barbora Krejcíková biztosította eddig a helyét a női teniszezők novemberi WTA-világbajnokságán.

A női versenyeket szervező WTA hétfőn közölte, az ausztrál, a fehérorosz és a cseh játékos már ott van a szezonzáró torna nyolcfős mezőnyében. Utóbbi kettő párosban már indult vb-n, de egyesben most mutatkoznak majd be.

Egy hete derült ki, hogy a világbajnokságnak a kínai Sencsen helyett a mexikói Guadalajara ad otthont, mivel a koronavírus-járvány miatt az összes őszi tornát törölték Ázsiában.

Barty edzője, Craig Tyzzer az áthelyezés hallatán közölte, bizonytalan tanítványának a részvétele a szupertornán, mivel az veszélyeztetné a felkészülését a januári ausztrál nemzetközi bajnokságra, ugyanis Mexikóból hazatérve kéthetes karanténra köteleznék. Ráadásul az 1500 méteres tengerszint feletti magasság miatt nyomásmentes labdákat használnak majd Guadalajarában, amelyek normál körülmények között nem pattognak. Mindezt Tyzzer „nevetségesnek és ijesztőnek” nevezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik