WTA-vb: Barty nyerte az egyest, először lett világbajnok!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.03. 14:43
null
Barty első vb-címét szerezte (Fotó: AFP)
Az ausztrál Ashleigh Barty nyerte a kínai Sengcsenben zajló női tenisz-világbajnokságot, miután a fináléban 6:4, 6:3-ra legyőzte a tavalyi bajnokot, az ukrán Elina Szvitolinát.

Az idei Roland Garrost megnyerő Ashleigh Barty azt a rég látott bravúrt érte el a WTA-világbajnokság döntőjének megnyerésével, hogy egyrészt első próbálkozásra diadalmaskodott a tornán – korábban négy játékosnak sikerült ez –, másrészt Serena Williams 2014-es vb-győzelme óta az első, aki úgy lett világbajnok, hogy abban az évben még egy GS-tornát is megnyert.

Az ukrán Szvitolina elleni fináléban a felek az első szettben az ausztrál5:4-es vezetéséig fej fej mellett haladtak, ám Barty a legjobbkor vette el ellenfele adogatását, a harmadik bréklabdát kihasználva meg is nyerte a játszmát.

A második játszmában nem kellett ennyit várni az első brékre: a harmadik játékban Szvitolina vette el Barty adogatását – igaz, rögtön utána vissza is adta az előnyt. Az ausztrál ugyan egyszer még elszórta a saját szerváját, ám több játékot nem engedett az ukrán címvédőnek, s 43 perc alatt behúzta a második szettet is.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, SENCSEN (14 000 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Barty (ausztrál, 1.)–Szvitolina (ukrán, 8.) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik