Wimbledon: Nisikorinak nem megy, búcsú a legjobb 32 között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.07. 17:02
A japán Nisikori Kei négy játszmában kikapott a spanyol Roberto Bautistától a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában. A nőknél a korábbi világelső Viktorija Azarenka szetthátrányból felállva legyőzte a hazai közönség előtt versenyző Heather Watsont.

A világranglista kilencedik helyén álló Nisikori Keinek nem az idei év hozta meg az áttörést Wimbledonban, ahol korábban egyszer sem jutott be a legjobb nyolc közé. A japán játékos ezúttal a harmadik fordulóban búcsúzott, a spanyol Roberto Bautista verte meg, aki az utolsó játszmában brékhátrányból fordított.Nisikori Keinek nem az idei év hozta meg az áttörést Wimbledonban, ahol korábban egyszer sem jutott be a legjobb nyolc közé. A japán játékos ezúttal a harmadik fordulóban búcsúzott, a spanyol Roberto Bautista verte meg, aki az utolsó játszmában brékhátrányból fordított.

A karrierje második wimbledoni nyolcaddöntőjére készülő Bautista a következő körben a 2014-es US Open-győztes horvát Marin Ciliccsel találkozik. A 2013-as wimbledoni elődöntős lengyel Jerzy Janowicz simán kikapott a francia Benoit Paire-től.

A nőknél a korábbi világelső Viktorija Azarenka döntő szettben felülmúlta a brit Heather Watsont, ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé. A szülés után visszatérő fehérorosz a negyedik fordulóban a második kiemelt Simona Haleppel találkozik, aki az első játszmát brékhátrányból fordította meg a kínai Peng Suaj ellen, míg a második rövidítésében szettlabdát hárított, mielőtt kihasználta a második meccslabdáját.

A magyar származású Konta Johanna két játszmában megverte a görög Maria Szakkarit, így először jutott be a nyolcaddöntőbe Wimbledonban. A brit színekben versenyző játékos eddigi pályafutása során négy meccset nyert a füves pályás Grand Slam-tornán, ezek közül hármat az idén.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (31 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (FELSŐ ÁG, ÁGRAJZ SZERINT)
Murray (brit, 1.)–Fognini (olasz, 28.) később
Paire (francia)–Janowicz (lengyel) 6:2, 7:6, 6:3
Tsonga (francia, 12.)–Querrey (amerikai, 24.) később
Anderson (dél-afrikai)–Bemelmans (belga) később
Nadal (spanyol, 4.)–Hacsanov (orosz, 30.) később
Müller (luxemburgi, 16.)–Bedene (brit) 7:6, 7:5, 6:4
Bautista (spanyol, 18.)–Nisikori (japán, 9.) 6:4, 7:6, 3:6, 6:3
Cilic (horvát, 7.)–Johnson (amerikai, 26.) 6:4, 7:6, 6:4

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ (ALSÓ ÁG, ÁGRAJZ SZERINT)
Konjuh (horvát, 27.)–Cibulková (szlovák, 8.) 7:6, 3:6, 6:4
Oszaka (japán)–V. Williams (amerikai, 10.) később
Ostapenko (lett, 13.)–Giorgi (olasz) később
Szvitolina (ukrán, 4.)–Witthöft (német) 6:1, 7:5
Konta (brit, 6.)–Szakkari (görög) 6:4, 6:1
Garcia (francia, 21.)–Brengle (amerikai) 6:4, 6:3
Azarenka (fehérorosz)–Watson (brit) 3:6, 6:1, 6:4
Halep (román, 2.)–Peng Suaj (kínai) 6:4, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik