Wimbledon: Nadal őrületes szériája tovább folytatódott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.07. 19:14
null
Rafael Nadal régen játszott már annyira jól Wimbledonban, mint az idén (Fotók: AFP)
A kétszeres bajnok Rafael Nadal három játszmában (6:1, 6:4, 7:6) megverte az orosz Karen Hacsanovot a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A spanyol kiválóság következő ellenfele a 16. kiemelt luxemburgi Gilles Müller lesz. A japán Nisikori Kei négy szettben kikapott a spanyol Roberto Bautistától, míg a nőknél a korábbi világelső Viktorija Azarenka hátrányból felállva legyőzte a hazai közönség előtt versenyző Heather Watsont.

 

Rafael Nadal az első játszmát alig több mint 20 perc alatt nyerte meg, Karen Hacsanov egyetlen adogatójátékát sem hozta. A második szett kétszer ilyen hosszú ideig tartott, de a spanyol klasszis a korán megszerzett brékelőnyét magabiztosan végigvitte. A harmadik játszmában az orosz négy bréklabdáig is eljutott, abból az utolsó már egyben szettlabda is volt, ám Nadal mindegyiket hárította, majd 7–3-ra megnyerte a rövidítést, így bő két óra után továbbjutott.

A wimbledoni bajnokságot korábban két alkalommal (2008, 2010) megnyerő Nadal a nyolcaddöntőben a luxemburgi Gilles Müllerrel találkozik, aki három játszmában búcsúztatta a brit színekben versenyző Aljaz Bedenét.

Nadal kapcsán érdekesség, hogy az idei Australian Open döntője óta a két Grand Slam-tornán, a Roland Garroson, illetve Wimbledonban nem veszített szettet, így sorozatban már 28 megnyert játszmánál jár. Ehhez hasonló szériát legutóbb 2010-ben, a wimbledoni bajnokság negyeddöntője és a US Open fináléja között épített fel.

A sorozatban megnyert legtöbb játszma a Grand Slam-tornák történetében
A sorozatban megnyert legtöbb játszma a Grand Slam-tornák történetében

A címvédő Andy Murray 2 óra 39 perces meccsen búcsúztatta Fabio Fogninit, aki nem lehet elégedetlen a teljesítményével, ugyanakkor óriási lehetőséget puskázott el azzal, hogy nem késztette döntő játszmára a világelsőt.

Az első szettet a brit, a másodikat az olasz, a harmadikat megint a brit nyerte meg, míg a negyedikben Fognini 5:2-re vezetett és egymást követő három játékban összesen öt labdája volt ahhoz, hogy befejezze a játszmát. A verseny 28. kiemeltje azonban nem élt a lehetőségeivel, Murray pedig sorozatban öt gémet behúzva fordított és lezárta a mérkőzést.

A kétszeres wimbledoni bajnok Murray így visszavágott Fognininek a szűk két hónappal ezelőtti római vereségért, és 4–3-ra módosította a mérlegét az olasszal szemben.

Andy Murray megúszta a döntő játszmát Fabio Fognini ellen
Andy Murray megúszta a döntő játszmát Fabio Fognini ellen

A világranglista kilencedik helyén álló Nisikori Keinek nem az idei év hozta meg az áttörést Wimbledonban, ahol korábban egyszer sem jutott be a legjobb nyolc közé. A japán ezúttal a harmadik fordulóban búcsúzott, a spanyol Roberto Bautista verte meg, aki az utolsó játszmában brékhátrányból fordított.

A karrierje második wimbledoni nyolcaddöntőjére készülő Bautista a következő körben a 2014-es US Open-győztes horvát Marin Ciliccsel találkozik. A 2013-as wimbledoni elődöntős lengyel Jerzy Janowicz simán kikapott a francia Benoit Paire-től.

A nőknél a korábbi világelső Viktorija Azarenka döntő szettben felülmúlta a brit Heather Watsont, ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé. A szülés után visszatérő fehérorosz a negyedik fordulóban a második kiemelt Simona Haleppel találkozik, aki az első játszmát brékhátrányból fordította meg a kínai Peng Suaj ellen, míg a második rövidítésében szettlabdát hárított, mielőtt kihasználta a második meccslabdáját.

Viktorija Azarenka eddigi legjobb eredménye Wimbledonban két elődöntő
Viktorija Azarenka eddigi legjobb eredménye Wimbledonban két elődöntő

A magyar származású Konta Johanna két játszmában megverte a görög Maria Szakkarit, így először jutott be a nyolcaddöntőbe Wimbledonban. A brit színekben versenyző játékos eddigi pályafutása során négy meccset nyert a füves pályás Grand Slam-tornán, ezek közül hármat az idén. A Roland Garros-győztes Jelena Ostapenko a harmadik találkozóján már nem veszített szettet – pedig nem állt tőle távol –, szűk másfél óra alatt legyőzte az olasz Camila Giorgit. A 20 éves lett hölgy az első játszmát 3:5-ről, a másodikat 2:5-ről fordította meg.

Az ötszörös győztes Venus Williams a japán Oszaka Naomi kiejtésével 15. alkalommal jutott be a wimbledoni bajnokságon a legjobb 16 közé, ezzel lehagyta a vonatkozó örökranglistán húgát, Serenát. A rekordot Martina Navratilova (20) tartja.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (31 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (FELSŐ ÁG, ÁGRAJZ SZERINT)
Murray (brit, 1.)–Fognini (olasz, 28.) 6:2, 4:6, 6:1, 7:5
Paire (francia)–Janowicz (lengyel) 6:2, 7:6, 6:3
Tsonga (francia, 12.)–Querrey (amerikai, 24.) 2:6, 6:3, 6:7, 6:1, 5:6-nál sötétedés miatt félbeszakadt
Anderson (dél-afrikai)–Bemelmans (belga) 7:6, 6:4, 7:6
Nadal (spanyol, 4.)–Hacsanov (orosz, 30.) 6:1, 6:4, 7:6
Müller (luxemburgi, 16.)–Bedene (brit) 7:6, 7:5, 6:4
Bautista (spanyol, 18.)–Nisikori (japán, 9.) 6:4, 7:6, 3:6, 6:3
Cilic (horvát, 7.)–Johnson (amerikai, 26.) 6:4, 7:6, 6:4
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA A FELSŐ ÁGON
Murray (brit, 1.)–Paire (francia)
Tsonga (francia, 12.)/Querrey (amerikai, 24.)–Anderson (dél-afrikai)
Nadal (spanyol, 4.)–Müller (luxemburgi, 16.)
Bautista (spanyol, 18.)–Cilic (horvát, 7.)

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ (ALSÓ ÁG, ÁGRAJZ SZERINT)
Konjuh (horvát, 27.)–Cibulková (szlovák, 8.) 7:6, 3:6, 6:4
V. Williams (amerikai, 10.)–Oszaka (japán) 7:6, 6:4
Ostapenko (lett, 13.)–Giorgi (olasz) 7:5, 7:5
Szvitolina (ukrán, 4.)–Witthöft (német) 6:1, 7:5
Konta (brit, 6.)–Szakkari (görög) 6:4, 6:1
Garcia (francia, 21.)–Brengle (amerikai) 6:4, 6:3
Azarenka (fehérorosz)–Watson (brit) 3:6, 6:1, 6:4
Halep (román, 2.)–Peng Suaj (kínai) 6:4, 7:6
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA AZ ALSÓ ÁGON
Konjuh (horvát, 27.)–V. Williams (amerikai, 10.)
Ostapenko (lett, 13.)–Szvitolina (ukrán, 4.)
Konta (brit, 6.)–Garcia (francia, 21.)
Azarenka (fehérorosz)–Halep (román, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik