Wimbledon: Djokovics és én is voltunk wimbledoni bajnokok – Fucsovics

H. Á., K. R.H. Á., K. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 19:00
null
Fucsovics Márton megtörte a jeget, legyőzte Andrej Rubljovot (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Wimbledonban zajló angol nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében a világranglistán 48. helyen álló Fucsovics Márton remek játékot bemutatva, öt játszmában legyőzte a világranglistán 7., a versenyen ötödik helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovot. A legjobb nyolc között a világelső Novak Djokovics lesz a magyar fiú ellenfele, akivel máris megtalálta közös pontját.

 

Fucsovics Márton pályafutása során első alkalommal került be Grand Slam-tornán a legjobb nyolc közé, miután legyőzte orosz ellenfelét, akivel idén már ötödik alkalommal találkozott. A Rubljov elleni idei első sikere után lapunk munkatársa levezetés közben csípte el a 29 éves teniszezőt, aki meg is osztotta gondolatait a meccsről, valamint a rá váró,várhatóan szerdán délután sorra kerülő mérkőzésről isejtett néhány szót.

„Azt most még nem tudom eldönteni, ez volt-e pályafutásom legnagyobb győzelme, de hogy értékes, az biztos. Volt némi elszámolnivalónk Rubljovval! – kezdte a Nemzeti Sport megkeresésére az éppen levezető Fucsovics Márton. Az én taktikám érvényesült, a labdamenetekben nem adtam ingyen pontokat neki, talán ez volt a különbség. Nem tudom, kívülről hogy látszott, de én úgy éreztem, erősebb és elszántabb vagyok, egy kis szerencsével hamarabb is lezárhattam volna a meccset. Hogy mit várok a negyeddöntőtől? Egy nagyon jó mérkőzést, hiszen Djokovics és én is voltunk wimbledoni bajnokok! A viccet félretéve: bejutottam egy Grand Slam-tornán a legjobb nyolc közé, kiadom magamból a maximumot, és akkor nincs mitől tartanom, ugyanúgy küzdeni fogok az első ponttól az utolsóig, ahogyan Rubljov ellen.”

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Fucsovics Márton–Andrej Rubljov (orosz, 5.) 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3

Bővebben a mérkőzésről itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik