A világelső Barty három szettben nyert Plísková ellen, ő Wimbledon bajnoka

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 14:47
null
Ashleigh Barty Wimbledonban először, Grand Slam-tornán másodszor ért fel a csúcsra (Fotó: AFP)
A világelső ausztrál, Ashleigh Barty nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyét azzal, hogy a szombati fináléban 6:3, 6:7 (4–7), 6:3-ra legyőzte a nyolcadik kiemelt cseh Karolína Plískovát.

 

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ

Barty (ausztrál, 1.)–Ka. Plísková (cseh, 8.) 6:3, 6:7 (4–7), 6:3

ÖSSZEFOGLALÓ

Ashleigh Barty világelsőként, a wimbledoni torna első kiemeltjeként lépett pályára a korábban szintén világelső, ezúttal nyolcadik kiemelt Karolína Plísková ellen. Korábban hétszer játszottak egymás ellen, ötször az ausztrál nyert.

Az első szettben hihetetlen formában kezdett Barty, míg a cseh egyáltalán nem találta magát. Az első 14 pontból mind a 14-et az ausztrál nyerte meg, majd ellépett 4:0-ra. Plísková ezután kétszer is brékelni tudott a játszmában, majd egyszer a saját adogatását is megnyerte, de végül 6:3-mal a világelsőé lett a szett.

A második játszmát magabiztosan kezdte Plísková, de miután megnyerte a saját adogatását, zsinórban nyolc pontot vesztett, és Barty egy brék után már 2:1-re vezetett. A következő két játékban mindkét teniszező hozta a saját szerváját – itt fontos megjegyezni, hogy mindketten kiválóan szerváltak a mérkőzésen.

Ezután a cseh is el tudta venni ellenfele adogatását, és a szett 10. játéka előtt már ő vezetett 5:4-re. Barty hozta a saját szerváját, majd ő is brékelte cseh ellenfelét. A fordulatoknak ezzel még nem volt vége, Plísková visszabrékelt, majd jöhetett a tie-break, amelyet 7–4-re megnyert, kiharcolva a döntő szettet.

Az utolsó játszmában Barty előbb hozta a saját adogatását, majd 40:15 után brékelte a csehet. Ellépett 3:0-ra is, de Plísková egy semmire hozott adogatással válaszolt. Végül csak egyszer tudott brékelni a cseh, és 5:3 után Barty megnyerte az adogatójátékát (6:3), amivel megnyerte a mérkőzést is.


A világelső tehát karrierje első tornagyőzelmét aratta Wimbledonban, összességében pedig másodszor nyert Grand Slam-tornát. Plísková a szombati finálé után két GS-döntőnél jár, de egyen sem tudott diadalmaskodni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik