Videó: Alcaraz sportszerűségből jelesre vizsgázott, odaadta a pontot ellenfelének

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 15:49
null
Alcaraz nemes gesztusára a wimbledoni torna Twitter-oldala is felfigyelt (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a spanyol Carlos Alcaraznak 1 óra 38 percnyi játékra volt szüksége a német Oscar Otte legyőzéséhez (6:3, 6:1, 6:2) a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének 3. fordulójában. Az ötödik kiemelt Alcaraz nagyon sportszerűen odaadta azt a pontot ellenfelének, amely közben a vonalbíró hibásan jelzett.

 

Az ominózus eset a második szett elején volt, amikor a spanyol játékos remek ütését Otte bravúros módon, a háló mellett foghatatlanul a pályáravisszatette. A vonalbíró azonban Alcaraz ütése közben outot kiabált, de a székbíró rögvest felülbírálta őt, szerinte ugyanis bent volt a labda. A szabályok értelmében a pontot újra kellett volna játszani, annak ellenére is, hogy a spanyol játékosnak esélye sem volt visszaadni a német fantasztikus elütését.

Alcaraz is igazságtalannak érezte, hogy megismételjék a pontot, ezért jelezte a bírónak, odaadja az ellenfelének. Így is lett.

„Sportszerű cselekedet: Mr. Alcaraz odaadta a pontot Mr. Otténak” – jelentette be a székbíró a döntést, melyet tapsvihar követett.


TENISZ
WIMBLEDON, LONDON (füves pálya, 40 350 000 font)
FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ

Alcaraz (spanyol, 5.)–Otte (német, 32.) 6:3, 6:1, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik