US Open: Thiem a fájdalmat és Medvegyevet is legyőzte az elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 08:24
null
Dominic Thiem sarkával többször is gond adódott, mégis legyőzte Danyiil Medvegyevet (Fotó: Getty Images)
Az osztrák Dominic Thiem jutott be másodikként az amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) férfi egyesének döntőjébe, miután három szettben felülmúlta az addig játszmát sem bukó orosz Danyiil Medvegyevet. A második és harmadik, egyaránt rövidítésbe torkolló játszmában a fájós sarkával is meg kellett küzdenie Thiemnek, de végül mindkettőt behúzva készülhet első US Open-fináléjára, amelyen jó barátja, Alexander Zverev lesz az ellenfele. 

 

A második helyen kiemelt Thiem az első szettet viszonylag simán behúzta a Medvegyev elleni elődöntőben, a folytatásban viszont annál inkább meg kellett küzdenie a győzelemért. Orosz ellenfele 5:3-ra is vezetett a második játszmában, de Thiem hármat megnyert a következő négy játékból, így kiharcolta a rövidítést. A tie-break közepén egy csúszás után láthatóan fájdalmat érzett a lábában, azonban így is megnyerte a szettet, pedig Medvegyevnek játszmalabdája is volt 6–5-nél.

A harmadik játszma is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, Medvegyev újra előnybe került (5:2-re is vezetett, 5:3-nál megint szettlabdája volt), miközben egy megcsúszás miatt Thiem németül kiabált a cipőjéhez. Ezzel együtt az osztrák újra kiegyenlített, és a második rövidítést is megnyerve eldöntötte a meccset. A találkozón Medvegyevnek volt több nyerő ütése (29–22), de Thiem követett el kevesebb ki nem kényszerített hibát (44–33).

„Csúszva érkeztem meg egy rövidített labdára, amitől nagyon megfájdult a sarkam. Cipőt cseréltem, más talpbetétet tettem be, és ettől újra jobb lett. Most nem érzek fájdalmat, de remélem, ez nemcsak az adrenalintól van, hanem holnap is jó lesz a lábam” – mondta Thiem a meccs után John McEnroe-nak, míg Medvegyev keserűen megjegyezte, hogy elbukta a legfontosabb pontokat, ezért nyert az ellenfele.

Thiem a döntőben jó barátjával, Alexander Zverevvel találkozik, mindketten első Grand Slam-sikerükre hajtanak. Legutóbb 2014-ben avattak új GS-győztest a férfiaknál Marin Cilic személyében, aki éppen a US Opent nyerte meg. Thiem eddig három döntőt bukott el, kétszer Rafael Nadaltól kapott ki a Roland Garroson, idén februárban pedig Novak Djokovicstól az Australian Openen.

A MECCSLABDA

 

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES,ELŐDÖNTŐ

Thiem (osztrák, 2.)Medvegyev (orosz, 3.) 6:2, 7:6 (9–7), 7:6 (7–5)

KORÁBBAN
A. Zverev (német, 5.)–Carreno (spanyol, 20.) 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik