US Open: Halepet az eső és Azarenka sem tudta megállítani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.09. 19:48
Flavia Pennetta szetthátrányból győzte le az ötödik kiemelt Petra Kvitovát a US Open női negyeddöntőjében. Az olasz játékos ellenfele az elődöntőben Simona Halep lesz, aki esőszünettel tarkított meccsen búcsúztatta Viktorija Azarenkát.

Az első szettet az erőteniszben jobb Kvitová 6:4-re megnyerte, és úgy tűnt, az ötödik kiemelt jut tovább, de Pennetta összeszedte magát, sokkal pontosabban játszott egyre többet hibázó ellenfelénél, és bár első szettlabdáját csúnyán elrontotta, egyenlített.Kvitová 6:4-re megnyerte, és úgy tűnt, az ötödik kiemelt jut tovább, de Pennetta összeszedte magát, sokkal pontosabban játszott egyre többet hibázó ellenfelénél, és bár első szettlabdáját csúnyán elrontotta, egyenlített.

A harmadik játszma már az olaszé volt, Pennetta lendületben maradt, és simán, 6:2-re hozta a döntő szettet. A felső ágon Serena Williams ellen készülő Roberta Vinci mellett Pennetta a második olasz a legjobb négy között.

Pennetta két éve is elődöntős volt New Yorkban, akkor Viktorija Azarenkától kikapott a négy között. Ezúttal is útjába kerülhetett volna a fehérorosz, ám hiába egyenlített Simona Halep ellen a második játszmában, a harmadik a román második kiemeltté lett.

A 23 éves Halepnek már a negyeddöntő is élete eddigi legjobb eredménye volt a US Openen, Azarenka legyőzésével pedig csak fokozza a tétet. Ha a négy között Pennettát is felülmúlja, a tavalyi Roland Garros után másodszor készülhet Grand Slam-döntőre, és jelenlegi formája alapján erre jó esély van.

Halepet nem zavarta meg a harmadik szett elején bekövetkezett kényszerszünet sem, a játszma elején gyorsan visszavette elveszített adogatását, a folytatásban pedig az ő akarata érvényesült.

A MAGYAR FIATALOK SZEREPLÉSÉRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

US OPEN (42 300 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Pennetta (olasz, 26.)–Kvitová (cseh, 5.) 4:6, 6:4, 6:2
Halep (román, 2.)–Azarenka (fehérorosz, 20.) 6:3, 4:6, 6:4
AZ ELŐDÖNTŐBEN
S. Williams (amerikai, 1.)–Vinci (olasz)
Pennetta (olasz, 26.)–Halep (román, 2.)

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Wawrinka (svájci, 5.)–Anderson (dél-afrikai, 15.)
Federer (svájci, 2.)–Gasquet (francia, 12.)

JUNIOR LÁNYOK, EGYES
NYOLCADDÖNTŐ

Stollár (magyar, 11.)–Ribakina (ukrán) 7:6, 6:4
Gálfi (magyar, 2.)–Thandi (indiai) 6:4, 7:6

FIÚ PÁROS
2. FORDULÓ

Kirkov, Riffice (amerikai)–Valkusz, Sandkaulen (magyar, német) 7:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik