US Open: Gálfi Dalmának nem volt esélye Kugyermetova ellen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 19:43
null
Gálfi Dalma (Fotó: Getty Images)
Gálfi Dalmának nem sikerült bejutnia az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnokságának nyolcaddöntőjébe: a magyar játékos 6:2, 6:0-ra kikapott a 18. helyen kiemelt orosz Veronyika Kugyermetovától a US Open 3. fordulójának magyar idő szerint péntek esti programjában. Pénteken Bondár Anna és Greetje Minnen magyar, belga párosa is alulmaradt, így befejezte szereplését.

 

Gálfi Dalma megnyerte az első két adogatógémjét, a másodikat egyenesen semmire, a harmadikat azonban – bár 0:40-ről még egyenlített – elveszítette, ezzel Veronyika Kugyermetova brékelőnybe került. Az orosz teniszező élt is a lehetőséggel, a saját szervagémjei mellé elnyert még egyet Gálfitól, és behúzta az első játszmát 6:2-re.

Nem sok jóval kecsegetett, hogy az első játszma utolsó három játékában Gálfi egyetlen labdamenetet sem nyert meg.

Ennek megfelelően brékkel kezdődött a második szett is, sőt a nullára hozott saját szervagém után a rendkívül energikusan, biztos kézzel teniszező Kugyermetova megint „rabolt”, és innentől valójában az volt a kérdés, sikerül-e gémet nyernie a magyar versenyzőnek. Sajnos nem sikerült – az utolsó három játék megint megnyert labdamenet nélkül száguldott el.

A második szettet 6:0-ra besöprő Kugyermetova nagyon hatékonyan adogatott – a második játszmában nem veszített labdamenetet saját szervából –, zsinórban 11 játékot húzott be, hetet semmire, és 47 perc alatt lett övé a mérkőzés.

Mint ismert, a világranglistán 91. helyezett magyar játékos a spanyol Nuria Párrizas és a brit Harriet Dart legyőzésével jutott be a harmadik fordulóba – karrierje eddigi legjobb GS-eredményét elérve.

NŐI PÁROS

Bondár Anna és Greetje Minnen párosa remekül kezdett a Ljudmila Kicsenok, Jelena Ostapenko duó ellen, nullára nyerte az első játszmát, de a negyedik kiemelt kettős felvette a fonalat, a második szettet simán behúzta, majd a harmadikat hatalmas küzdelemben, rövidítésben szintén. Bondárék 1 óra 48 perces küzdelemben maradtak alul a legjobb 16 közé jutásért vívott meccsen.

Onsz Dzsabur a pénteki meccsen (Fotó: AFP)
Onsz Dzsabur a pénteki meccsen (Fotó: AFP)

 

VISSZA AZ EGYESHEZ

Bár az első játszmát elveszítette Onsz Dzsabur, végül legyőzte harmadik amerikai ellenfelét is az idei US Openen – az idén 11–1 a mérlege egyesült államokbeli játékosok ellen –, és Shelby Rogers legyűrése után elmondhatja: életében először nyolcaddöntőt játszhat az amerikai Grand Slam-versenyen. A tunéziai teniszező következő ellenfele Kugyermetova lesz – egy hónapja az orosz nyerte meg a San Jose-i meccsüket.

A 3. forduló amerikai rangadóján Coco Gauff rosszul kezdett Madison Keys ellen, egyetlen labdamenetet nyert meg az első adogatójátékában, de azonnal korrigált, behúzott két fogadógémet, majd 5:2-nél, hatalmas csatában, egy harmadikat is. A második játszmában megugrott 4:1-re, és ellenfele erejéből nem futotta fordításra. A 18 éves Gauff először játszhat nyolcaddöntőt a US Openen.

US OPEN, NEW YORK (60 millió dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Kugyermetova (orosz, 18.)–Gálfi (magyar) 6:2, 6:0
Dzsabur (tunéziai, 5.)–Rogers (amerikai, 31.) 4:6, 6:4, 6:3
Csang Suaj (kínai)–Marino (kanadai) 6:2, 6:4
Gauff (amerikai, 12.)–Keys (amerikai, 20.) 6:2, 6:3

NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Ljudmila Kicsenok, Jelena Ostapenko (ukrán, lett)–Bondár Anna, Greetje Minnen (magyar, belga) 0:6, 6:2, 7:6 (10–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik