Kyrgios egyik fele nem bánná, ha hamar kiesne (Fotó: AFP)

 

 

A 23. helyen kiemelt ausztrál játékos a US Open előtt úgy fogalmazott, „egyik felem” csak arra vágyik, hogy mielőbb véget érjen számára a torna és hazamehessen.

„Brutális, hogy ilyen sokáig nem aludhatsz a saját ágyadban és nem találkozhatsz a családoddal. A média, a szurkolók, az edzések, a mérkőzések, a nyomás – egyik sem normális. Mindez nagyon nehéz, nagyon kimerültnek érzem magam” – nyilatkozott a 27 éves teniszező, aki a New York-i első körben honfitársával, barátjával és párospartnerével, Thanasi Kokkinakisszal találkozik hétfőn.

„Kiélvezni sem volt időm Wimbledont, ami után szinte mindenki hazautazott egy rövid időre. Azt a fajta honvágyat, amit mi, ausztrálok érzünk, senki más nem érzi át” – utalt Kyrgios az európai és az amerikai játékosok könnyebb helyzetére.

„Akár győzök, akár veszítek, mindegy, mindkettővel nyerek. Ha győzök, újabb remek eredményem és több pénzem lesz, ha kikapok, mehetek haza” – összegezte a US Opennel kapcsolatos várakozásait Kyrgios. Hozzátette, tudja magáról, hogy bármikor képes a wimbledonihoz hasonló teljesítményre, ugyanakkor olyan típus, hogy ha győzött volna Londonban, New Yorkba lehet, hogy el sem utazott volna.

(MTI)