US Open: 22 év után ismét japán GS-elődöntős a nőknél

Vágólapra másolva!
2018.09.05. 19:25
null
Úgy fest, Oszaka Naomi az idén az egyesült államokbeli tornákra időzítette a csúcsformáját (Fotó: AFP)
A japán Oszaka Naomi tükörsima mérkőzésen 6:1, 6:1-re megverte az ukrán Leszja Curenkót az amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) női egyesének negyeddöntőjében, ezzel 22 év után hazája első női játékosa lett, aki legjobb négybe jutott GS-tornán.

 

A tornán 20. kiemeltként részt vevő, a világranglistán jelenleg 19. helyen álló Oszaka az idén egyszer már robbantott egy nagyot, amikor többek között Marija Sarapova, Agnieszka Radwanska, Karolína Plísková, Simona Halep és Darja Kaszatkina legyőzésével megnyerte az „ötödik Grand Slam-versenyként” számon tartott Indian Wells-i tornát.

MEGVAN BABOSÉK ELLENFELE

A második kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a Samantha Stosur, Csang Suaj duóval csap össze a US Open páros versenyének elődöntőjében. Az ausztrál, kínai kettős a szerdai negyeddöntőben az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova és az egyesben elődöntős lett Anastasija Sevastova párosát verte meg 6:2, 6:3-ra.

A 20 éves japán hölgy a US Openen úgy jutott el a negyeddöntőig, hogy a második és a harmadik fordulóban az izraeli Julia Glusko és a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics legyőzése alkalmával sorozatban 22 játékot (!) nyert meg. A nyolcaddöntőben az utóbbi időben remek formának örvendő Arina Szabalenkát búcsúztatta, majd a legjobb nyolc között a vártnál sokkal simább meccsen, 57 perc alatt megverte Leszja Curenkót. Az Oszakához hasonlóan pályafutása első Grand Slam-negyeddöntőjét vívó ukrán – aki a második körben Caroline Wozniackit ejtette ki – a tíz nyerője mellett 31 ki nem kényszerített hibát ütött, ezzel gyakorlatilag ellehetetlenítette a saját helyzetét.

Oszaka pályafutása első Grand Slam-elődöntőjére készülhet, és Date Kimiko 1996-os wimbledoni menetelése óta ő az első japán, aki egyesben bejutott a legjobb négy közé egy GS-viadalon.

A haiti édesapa és japán édesanya gyermekeként született Oszaka a fináléba jutásért a tavalyi US Open-döntős Madison Keysszel küzd meg.

US OPEN, NEW YORK (53 000 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Oszaka (japán, 20.)–Curenko (ukrán) 6:1, 6:1
Keys (amerikai, 14.)–Suárez-Navarro (spanyol, 30.) 6:4, 6:3

KORÁBBAN
S. Williams (amerikai, 17.)–Ka. Plísková (cseh, 8.) 6:4, 6:3
Sevastova (lett, 19.)–Stephens (amerikai, 3.) 6:2, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik