U21-es ATP-vb: dél-koreai sikerrel zárult az első viadal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 23:06
null
Csung Hjon nyerte meg az első U21-es ATP-vb-t (Fotó: AFP)
A dél-koreai Csung Hjon nyerte meg a Milánóban megrendezett U21-es tenisz-világbajnokságot, a döntőben szetthátrányból fordítva legyőzte az első kiemelt orosz Andrej Rubljovot.

 

SPECIÁLIS SZABÁLYOK
A nyolcfős tornát különleges szabályokkal rendezték meg: három nyert szettre mentek a meccsek, ám hat helyett csak négy gémig tartott egy játszma, 3:3-nál rövidítés következett.
Nem alkalmazták az előny-szabályt 40:40-nél, a hálóról a megfelelő adogatóudvarba pattanó szerva jónak számított, a játékosok belépése után öt percen belül elkezdődött a mérkőzés, s 25 másodperc állt rendelkezésre az adogatásra. Egy találkozón csak egyszer lehetett orvosi ápolást kérni, az edzők beszélhettek a teniszezőkkel, a közönség a labdamenetek alatt is mozoghatott – kivéve az alapvonalak mögötti tribünön.
Nem voltak vonalbírók, az egyetlen döntnök a mérkőzésvezető volt, a labda pattanási helyét számítógépes rendszer figyelte, ennélfogva csak a lábhibát lehetett visszanézetni, más ítéletet nem.

A két játékos már a csoportkörben is találkozott, akkor a dél-koreai versenyző két sima és egy rövidítéses szettben nyert (4:0, 4:1, 4:3).

Ezúttal az orosz kezdett jobban, de hiába volt 2:1-es előnyénél három fogadóesélye, egyikkel sem tudott élni, és 3:3-nál jöhetett a rövidítés. Ebben már 3–1-re és 4–3-ra is vezetett Csung Hjon, ám Rubljov fordított, és megnyerte az első szettet (3:4, 5–7).


A második felvonás elején rögvest brékelt az orosz, és elhúzott 3:1-re, de sem fogadóként, sem adogatóként nem tudta lezárni a játszmát, és az újabb rövidítésben 4–1-es előnyt követően már nem rontott a dél-koreai (4:3, 7–2).

A folytatásban lendületben maradt Csung Hjon, a harmadik és a negyedik szettben is 2:0-val kezdett, előbbiben 2:2 után egy újabb brékkel került előnybe, és 4:2-vel zárt, utóbbiban végig megőrizte fórját (4:2).

U21-ES ATP-VB
DÖNTŐ
Csung Hjon (dél-koreai, 6.)–Rubljov (orosz, 1.) 3:4 (5–7), 4:3 (7–2), 4:2, 4:2
A HARMADIK HELYÉRT

Danyiil Medvegyev (orosz, 7.)–Coric (horvát, 4.) Coric visszalépett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik