Tenisz: Zverev szétverte az ütőjét a bíró székén, kizárták a tornáról

Vágólapra másolva!
2022.02.23. 11:49
null
A bíró túlélte, Zverev ütője nem (Fotó: AFP)
A mexikói Acapulcóban zajló 1.7 millió dollár összdíjazású férfi tenisztorna párosversenyének első fordulójában a német Alexander Zverev valóságos dührohamot kapott a brit Lloyd Glasspool és a finn Harri Heliövaara párosa elleni meccse végén, és az ütőjét szétverte a mérkőzést vezető székbíró pulpitusán, amiért azonnal kizárták a tornáról.

Zverev a brazil Marcelo Melo oldalán a döntő rövidítés végén 8–6-os hátrányban volt, amikor egy labdamenet végén elszakadt a cérna Zverevnél, és hiába reklamált hangosan a székbírónál, hogy kint volt a labda, a pontot a brit-finn páros kapta, majd egy ásszal a mérkőzést is megnyerte. Melo és Zverev sportszerűen gratulált legyőzőiknek, aztán a székbíróhoz érve a németnek elgurult a gyógyszere, s ahelyett, hogy kezet fogott volna a bíróval, módszeresen elkezdte szétverni annak pulpitusát az ütőjével.

A torna szervezői a magáról teljesen megfeledkező németet azonnal kizárták a versenyről, így egyesben sem folytathatja a szereplést – pedig egy nappal korábban minden idők legkésőbb befejezett teniszmeccsét nyerte meg Jenson Brooksby ellen: helyi idő szerint hajnali 4.54-kor fogadhatta az amerikai gratulációját. Mindez azt jelenti, hogy a német Peter Gojowczyk játék nélkül került a legjobb nyolc közé.

Zverevre valószínűleg súlyos büntetés vár a történtek után. Nick Kyrgiost 2019-ben felfüggesztve 16 hétre eltiltotta és 113 000 dollár pénzbüntetéssel sújtotta az ATP, miután szóban inzultált egy játékvezetőt.

Zverev később azt mondta, megbánta, ahogy viselkedett és bocsánatot kér a történtekért.

„Nehéz szavakba önteni, mennyire bánom azt, ahogy a tegnapi párosmeccs alatt és után viselkedtem – közölte a játékos. – Már bocsánatot kértem a mérkőzésvezetőtől, a dühkitörésem helytelen és elfogadhatatlan volt, csalódtam magamban. Ennek nem szabadott volna megtörténnie, erre nincs mentség. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóimtól, a tornától és a sportágtól is, amit imádok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik